понеділок, 18 жовтня 2021 11:49

ВАКС виправдав ексміністра інфраструктури Омеляна

ВАКС виправдав ексміністра інфраструктури Омеляна
САП не погоджується з виправдувальним вироком. Фото: facebook.com/volodymyr.omelyan

Вищий антикорупційний суд виправдав ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у вчиненні незаконних дій, що призвели до недоотримання державним бюджетом 30,4 млн грн.

Суд 18 жовтня визнав Омеляна невинним у злочині, а звинувачення недоведеним. Таке рішення ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомив політтехнолог Віктор Уколов у Facebook.

Прокурор САП не погоджується з виправдувальним вироком та оскаржить його у суді апеляційної інстанції.

За версією звинувачення, Омелян у 2017 році видав наказ про зменшення усіх портових зборів на 20%. Водночас, один із цих зборів – адміністративний – є дохідною частиною державного бюджету. Тож змінити його розмір могла лише Верховна Рада, а не міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський дав незаконну вказівку - Омелян прокоментував виклик на допит

Міністерство фінансів України виступало проти зменшення усіх портових зборів, наголошуючи, що зменшення саме адміністративного збору призведе до недоотримання доходів в державний бюджет. Про це Мінфін неодноразово інформував міністра інфраструктури. Рішення Омеляна про зменшення портового збору призвело до ненадходження до державного бюджету у 2018 році 30,4 млн грн: з очікуваних 203,5 млн грн отримано 173,1 млн грн. Ці дані підтвердила Держаудитслужба та судова експертиза. Міністерство інфраструктури згодом визнало, що наказ про зменшення зборів не досяг поставленої мети.

Зараз ви читаєте новину «ВАКС виправдав ексміністра інфраструктури Омеляна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути