пʼятниця, 19 червня 2020 13:37

Омеляну повідомили про підозру

Омеляну повідомили про підозру
Омелян працював міністром у 2016-19 роках. Фото: UA: Перший

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру в декларуванні недостовірної інформації колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Ексміністра підозрюють у скоєнні незаконних дій, внаслідок яких державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн, повідомили у НАБУ.

Дії ексчиновника кваліфіковано за статтею "видання службовою особою нормативно-правового акта, що зменшує надходження бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запобіжний захід п'ятому президенту: суд відклав засідання

Слідство встановило, що колишній міністр у грудні 2017 року видав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Водночас один із цих зборів - адміністративний - є прибутковою частиною державного бюджету, тому змінити його розмір могла лише Верховна Рада, а не міністр.

До того ж Міністерство фінансів виступало проти зменшення усіх портових зборів, з-поміж іншого, наголошуючи, що зменшення саме адміністративного збору призведе до недоотримання доходів до держбюджету. Про що Мінфін інформував міністра інфраструктури неодноразово, заявляють в НАБУ.

За даними слідства, рішення колишнього міністра про зменшення портового (адміністративного) збору призвело до ненадходження до держбюджету 2018 року.

12 червня будинок, де мешкає Володимир Омелян, обшукувало Державне бюро розслідувань. Обшуки проводили у справі колишнього народного депутата від Партії регіонів Геннадія Бобова та його злочинної організації.

Зараз ви читаєте новину «Омеляну повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути