Ексклюзиви
неділя, 22 жовтня 2023 06:35

Бермудський трикутник: знайшли корабель без екіпажу

Бермудський трикутник: знайшли корабель без екіпажу
На "Рубіконі" не було рятувальних шлюпок, але особисті речі членів екіпажу залишилися в каютах. Фото: Автор: marineagency.dp.ua

Берегова охорона США знайшли посеред моря судно "Рубікон" без екіпажу 22 жовтня 1944-го у "Бермудському трикутнику" біля Північної Америки. Єдиною живою істотою на його борту був собака.

Вантажний корабель із півсотнею членів екіпажу прямував із Куби до Сполучених Штатів. Сторожовий дирижабль військово-морських сил США виявив його біля узбережжя Флориди. Судно було в чудовому стані, лише без рятувальних шлюпок і з порваним буксирним тросом.

Останній запис у корабельному журналі датований 26 вересня, коли "Рубікон" заходив у порт Гавани на Кубі. На судні не було рятувальних шлюпок, але особисті речі членів екіпажу залишилися в каютах. Зостався й запас їжі. Моряків оголосили зниклими безвісти у морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На воду спустили судно нового типу

Аномальна зона Бермудський трикутник знаходиться в Атлантичному океані і є частиною Саргасового моря. Вершинами "трикутника" є Флорида, Бермудські острови і Поерто-Ріко. Цей район завжди вважався складним для навігації, бо має велику кількість мілин, тут часто зароджуються циклони і трапляються шторми. Вважається, що там за незвичайних обставин зникли декілька суден та літаків.

"Деякі вважають, що його забрав в море ураган, який налетів на Гавану. Тому екіпаж "Рубікону" постарався якомога швидше перебратися на берег, похапцем залишивши на борту собаку. Незабаром швартові лопнули, і судно віднесло у відкрите море", - припускали журналісти із американської газети "Нью-Йорк таймс".

При вході до протоки Золоті Ворота біля Сан-Франциско у США 22 лютого 1901-го наскочив на рифи і затонув американський пароплав "Ріо-де-Жанейро". Загинули 128 людей.

"Ріо-де-Жанейро" був пасажирським пароплавом, що належив "Пасифік Мейл Компані". Він прямував з Гонконгу в Сан-Франциско, завантажений східними товарами.

Зараз ви читаєте новину «Бермудський трикутник: знайшли корабель без екіпажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути