пʼятниця, 12 червня 2020 09:53

Назвали причину обшуку будинку, де мешкає Омелян

Назвали причину обшуку будинку, де мешкає Омелян
Обшуки пов'язують зі злочинами "регіоналів" і Майданом. Фото: Facebook-сторінка Омеляна

Будинок, де мешкає колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян, Державне бюро розслідувань обшукує у справі колишнього народного депутата від Партії регіонів Геннадія Бобова та його злочинної організації.

В ухвалі Печерського райсуду міста Києва йдеться, що обшук дозволено в рамках провадження від 4 серпня 2017 року щодо подій 2014-2015 років за участю "регіонала", повідомляє "Українська правда".

Йдеться про викрадення і вбивство журналіста Василя Сергієнка 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському Черкаської області та спробу знищити майно Приходьків у Тальному 11 липня 2015 року.

Провадження пов'язують зі злочинами, вчиненими у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках.

Геннадія Бобова вважають організатором та фінансистом злочинної групи.

Дім, у який прийшли з обшуком, належить Світлані Бобовій. Слідчі вважають, що в ньому можуть зберігатися докази у справі.

В.о. директора ДБР Олександр Соколов заявив, що його підлеглі обшукують не Омеляна: "Ми не проводимо обшуки в Омеляна. Ми проводимо обшук у Бобова у справі Майдану".

У реєстрі речових прав на власність цей будинок значиться і за Світланою Бобовою, і за Христиною Бевзою, в якої орендує житло Омелян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ відкрило справу на керівника Офісу президента

Два роки тому детективи НАБУ повідомляли Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні та недекларуванні. У бюро заявляли, що доходи міністра значно менші за витрати. Крім того, 2015-го на посаді заступника міністра інфраструктури він купив позашляховик і отримав $90 тис. і понад €25 тис., яких не задекларував. Не вніс у декларацію й інформацію про оренду будинків.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину обшуку будинку, де мешкає Омелян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути