пʼятниця, 18 травня 2007 10:33

У США застерігають Ющенка від звільнення Януковича

Спроба президента відправити уряд у відставку призведе до чергового загострення політичної кризи в Україні. Таку думку висловив в інтерв"ю Радіо Свобода колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

"Поки що усі сторони грають у жорстку політику. Але усім гравцям важливо уникнути спокуси зайти надто далеко у цій грі. Я сподіваюся, що усі вони — і Ющенко, і Янукович, і Тимошенко — не вдаватимуться до кроків, які ускладнять пошук компромісу. Мені видається, що якщо РНБО України вчинить якийсь крок проти уряду, то все опиниться у тій самій ситуації, яка була у квітні у питанні розпуску парламенту. Отже, це буде шкідливим. Сторони повинні уникати антагоністичних кроків, оскільки без компромісу вихід із цієї кризи буде важко знайти", — наголосив американський дипломат.

Він також вважає, що проведення дострокових виборів недостатньо для розв"язання кризи і закликає українських політиків внести законодавчі зміни, які б унеможливили конфлікт між гілками влади у майбутньому, повідомляє Оглядач.

Зараз ви читаєте новину «У США застерігають Ющенка від звільнення Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути