четвер, 02 жовтня 2008 12:59

У США не бачать підстав для екстрадиції Лазаренка

В України і США немає правової бази для екстрадиції екс-прем"єр-міністра України Павла Лазаренка. Про це сьогодні на прес-конференції заявив Генпрокурор Олександр Медведько.

За словами Медведька, Генеральна прокуратура України отримала відповідь від США, в якій указується, що підстав для екстрадиції Лазаренка із США до України немає, - повідомляє ЛІГА.

Медведько пояснив, що американська сторона зазначає відмінність правових систем України і США, невідповідність утримання ув"язнених в Україні світовим стандартам, а також той факт, що, "на відміну від США, Україна не видає своїх громадян". "Тому питання про екстрадицію не стоїть, і зараз йде судовий процес... Звинувачують наші суди в тяганині", - підкреслив Медведько.

Генпрокурор повідомив, що 26 вересня 2008 року було розглянуто апеляцію Лазаренка, внаслідок чого через звинувачення було виключено декілька епізодів звинувачення, зокрема, шахрайство, переміщення між штатами власності. Крім того, Медведько зазначив, що у випадку, якщо Лазаренку все-таки буде ухвалений вирок в Україні, йому зарахують термін, який він відбував в ув"язненні в США.

Нагадаємо, Україна і США проводили переговори про можливу екстрадицію екс-прем"єра України Лазаренка.

Зараз ви читаєте новину «У США не бачать підстав для екстрадиції Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути