середа, 16 березня 2011 11:13

У Партії регіонів пророчать Україні безкредитне майбутнє з 2014 року

У Партії регіонів пророчать Україні безкредитне майбутнє з 2014 року

Подальше зростання ВВП на 5% щороку дозволить Україні вже у 2014 році відмовитися від зовнішніх запозичень і перейти на власні ресурси для відновлення економіки.

Про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів Олексій Плотніков, повідомила партійна прес-служба.

За його словами, незважаючи на необхідність спрямування величезних сум з держбюджету на погашення кредитів, "отриманих колишнім керівництвом України, наша держава не має проблем із обслуговуванням зовнішніх боргів".

"Ми справляємось, у нас немає якихось проблем з виплатами, - сказав Плотніков. - Але не варто забувати, що у нас дуже важкий тягар, який залишився від попередньої влади... На жаль, вона накопичила їх на вкрай негативних умовах... Брали позики під 30% річних, в той час як нинішній уряд бере під 8%".

Говорячи про розмір боргових зобов'язань по відношенню до ВВП, парламентарій зазначив, що на початку минулого року він складав 38%, а сьогодні становить 42%, тому що діюча влада була змушена брати кредити для обслуговування боргових зобов'язань.

При цьому він поінформував, що в поточному році Україна повинна сплатити 19 млрд. грн. по зовнішніх запозиченнях, які здійснювалися ще в 2008-2009 роках, а відмовитися від зовнішніх запозичень держава буде здатна не раніше 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів пророчать Україні безкредитне майбутнє з 2014 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути