середа, 01 грудня 2010 09:41

У Януковича розповіли, що президент викине з Податкового кодексу

У Януковича розповіли, що президент викине з Податкового кодексу

Президент України Віктор Янукович у четвер внесе до парламенту свої пропозиції до Податкового кодексу.

Про це в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі" сказала перший заступник глави адміністрації президента Олена Лукаш.

За словами Лукаш, президент внесе до Верховної Ради не тільки свої заперечення, а і норми права, які він "пропонує ухвалити для того, щоб кодекс набув чинності".

"На створення такого документа Віктор Янукович дав дві доби для робочої групи, до якої входять представники адміністрації президента, Кабінету міністрів, малого та середнього бізнесу і робота якої завершиться у четвер. Саме у четвер Верховна Рада отримає повний текст законодавчих пропозицій президента, які будуть долучені до вето", - зазначила Лукаш.

За її словами, вето президента складається з двох частин (умовно): економічна і правова, юридична частина.

"Парламент буде розглядати як економічні вимоги президента, так і правові. Тобто як умови для існування бізнесу і наповнення, з іншого боку, бюджету, так і дотримання прав і свобод людини", - наголосила Лукаш.

На запитання, які положення кодексу суперечать Конституції, Лукаш відповіла так:

"Конституція України проголошує принцип презумпції невинуватості. Це означає, що будь-яка особа не може бути визнана правопорушником до рішення суду. На жаль, Податковий кодекс цей принцип скасовує, і норми його записані таким чином, що апріорі платник податків є винним", - зазначила вона

"Більше того, саме платник податків повинен доводити податковій адміністрації, що він не порушив чинне законодавство, тобто що він – не порушник. Це абсолютно неконституційно і нелогічно, бо платник податків, який утримує державний орган, що збирає податки, не може виправдовуватись. Принцип винуватості буде ліквідований президентом", - додала Лукаш.

Лукаш також не бачить проблеми в тому, що президент оголосив про своє рішення в аеропорту: "Головне, що він поставив перед нами технічне завдання – узгодити між собою ті пропозиції, які вдосконалять кодекс. А яким чином це було зроблено... В наш час це може бути будь-яким шляхом зроблено – головне, щоб це працювало. І це працює".

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович ветував Податковий кодекс 30 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича розповіли, що президент викине з Податкового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути