неділя, 27 вересня 2020 18:06

Швейцарія не відхилила пропозицію від вільного пересування з ЄС

Швейцарія не відхилила пропозицію від вільного пересування з ЄС
Швейцарія не відмовилась від вільного пересування з ЄС. ФОТО: pexels.com

На референдумі швейцарці не відмовились від вільного пересування з країнами Європейського Союзу. Таким чином відхилили пропозицію правої партії.

Про це повідомляє Swiss Info.

Перші результати показали, що пропозиція буде відхилена приблизно 62% голосів виборців. Але остаточні результати референдуму очікуються сьогодні пізно ввечері.

"Результати голосування, схоже, підтверджують політику уряду, яка полягає в двосторонніх угодах з блоком з 27 країн", - заявив Урс Бієр, політолог з провідного дослідницького інституту GfS в Берні.

Швейцарська народна партія, що ініціювала проведення референдуму, не змогла заручитися значною підтримкою, додав він.

Представники партії стверджували, що політика вільного пересування - яка дозволяє громадянам ЄС працювати в Швейцарії і навпаки - призвела до перенаселеності, навантаженні на навколишнє середовище та інфраструктуру. Також серед занепокоєнь назвали експлуатацію системи соціального забезпечення. Тобто вільне пересування привело до припливу 1 мільйона осіб за останні 13 років. Народна партія заявила, що всього цього стає "занадто багато" і що уряд повинен домовитися про нову угоду з Брюсселем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Азербайджані ввели військовий стан

2014 року Швейцарія вже проводила референдум про припинення вільного пересування. Тоді голоси розділилися майже порівну, за збереження проголосували 50,3% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія не відхилила пропозицію від вільного пересування з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути