середа, 26 вересня 2012 22:18

Суди просять 16 мільйонів на перекладачів через "мовний" закон

Суди просять 16 мільйонів на перекладачів через "мовний" закон
Державна судова адміністрація просить уряд надати додаткове фінансування для перекладачів. Фото: dozor.kharkov.ua

Державна судова адміністрація просить уряд надати додаткове фінансування для перекладачів. Про це йдеться у повідомленні адміністрації, пише "Економічна правда".

"Адміністрація звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова із проектом змін у додатки постанови КМУ від 9 березня 2006 року № 268 у частині визначення розміру посадових окладів для перекладачів", - сказано в повідомленні.

За даними відомства, звернення зумовлене необхідністю реалізації основних положень закону "Про засади державної мовної політики" від 3 липня 2012 року № 5029-VI, адже у межах території, на якій поширюється регіональна мова, сторони можуть здійснювати провадження і подавати письмові процесуальні документи регіональною мовою (мовами) без додаткових витрат для сторін процесу.

"Отже, для реалізації відповідних положень закону "Про засади державної мовної політики" виникає необхідність передбачити у структурі судів посади перекладача, що в свою чергу потребує додаткового фінансування з держбюджету в сумі близько 16 млн гривень", - сказано в повідомленні Державної судової адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Суди просять 16 мільйонів на перекладачів через "мовний" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути