пʼятниця, 04 грудня 2020 14:32

Справа Укрбуду: Гройсман отримав від Микитася 75 млн грн хабара - журналіст

Справа Укрбуду: Гройсман отримав від Микитася 75 млн грн хабара - журналіст
Бутусов підкреслив, що в НАБУ і САП підтвердили факт відповідного рішення суду та проведення обшуків. Фото: "Уніан"

НАБУ провело обшуки в структурах колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Екснардеп і власник компанії Укрбуд Максим Микитась дав свідчення про 75 млн грн хабара Гройсману.

Про це журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook.

"Укрбуд у 2017-2018 роках отримала вигідні будівельні підряди від уряду. Микитась передав НАБУ і САП свій телефон, документи і дав свідчення про держслужбовців, яким він передавав хабарі. Він дав свідчення проти заступника глави Офіса президента Олега Татарова, заступника начальника експертного центру МВС Костянтина Добоноса та проти Гройсмана. По цим особам розпочали негайні слідчі дії", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татаров відповів на звинувачення НАБУ

Бутусов додав, що згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду від 26 листопада, у вересні 2017 року Микитась зустрівся з Гройсманом і пообіцяв йому хабар у вигляді передачі нежитлових приміщень у житловому комплексі "Аристократи" на вул. Євгена Коновальця в Києві. Приміщення площею майже 2 тис. кв. м оцінюються на ринку не менш як у $2 млн. Згідно зі свідченнями Микитася, приміщення були передані структурам Гройсмана 18 грудня 2017 року й оформлені на підприємця з Вінницької області Юрія Гижко.

Бутусов підкреслив, що в НАБУ і САП підтвердили факт відповідного рішення суду та проведення обшуків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генпрокуратурі заявили про тиск на Венедіктову через "справу Татарова"

Колишнього народного депутата Максима Микитася підозрюють у незаконному заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн. Розслідування ведеться з грудня 2017-го.

2000 року його будівельна компанія і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир і 30 паркомісць. Згодом Нацгвардія відмовилася від нерухомого майна на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва, біля станції метро Червоний хутір.

Зараз ви читаєте новину «Справа Укрбуду: Гройсман отримав від Микитася 75 млн грн хабара - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути