понеділок, 29 жовтня 2007 15:08

Селяни штурмуватимуть резиденцію Ющенка на Івано-Франківщині

Жителі прикарпатських сіл, які постраждали внаслідок повені, мають намір пікетувати президентську резиденції в Гуті. Саме так, на їхню думку, вони зможуть привернути увагу до своїх проблем.

Селяни з Івано-Франківщини заявляють, що у результаті повені, яка сталася перед парламентськими виборами, їхні діти постійно наражаються на небезпеку. Адже, нормальний міст через річку Бистрицю Солотвинську було змито під час повені, а на змайстрованому нашвидкуруч діти та дорослі ризикують впасти у воду.

Люди кажуть, що бояться за життя своїх дітей, які йдуть через місток до школи із Заріччя. Примітно, що йдеться про школу, біля якої президент нещодавно садив калину.

За словами солотвинців, через Бистрицю є бетонний міст, але щоб ним дістатися дітям до школи, треба витрати більше години часу пішим ходом, бо "маршрутки" тут не зупиняються.

Під час негоди у вересні 2007 року потерпіли села, які розташовані під президентською резиденцією в Гуті – вниз за течією річки Бистриці Солотвинської. Під час повені було зруйновано автомобільний міст на центральній дорозі, що на краю Старої Гути.

У сусідньому з Гутою селі – Пороги повінь завдала чималих збитків: в урочищі Клим підтоплено 8 садиб, а 40 родин з урочища Чорнівець залишилися без дороги. У Раківці зруйновано близько 200 м насипної дамби та 80 м старої дамби, підмито схил автодороги Богородчани – Гута.

У самому ж Солотвині поплив місток через річку , потоком води ледве не знесло житлові будинки, однак рятувальні служби сюди так і не з"явилися.


За матерiалами Західна інформаційна корпорація.

Зараз ви читаєте новину «Селяни штурмуватимуть резиденцію Ющенка на Івано-Франківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути