середа, 11 квітня 2007 20:11

Рада Європи підтримує перенесення парламентських виборів

Генеральний секретар Ради Європи Тері Девіс підтримує ідею можливого переносу дострокових парламентських виборів в Україні. Про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Арсенієм Яценюком у Страсбурзі в середу.

- До мене також дійшли чутки з України, що президент і прем"єр-міністр домовились про те, щоб провести вибори пізніше. Якщо ці чутки правдиві, то я підтримую це рішення, - сказав він.

Девіс відзначив, що у випадку, якщо вибори перенесуть, Рада Європи й інші країни Ради Європи зможуть надати Україні необхідне сприяння і розширити програму з проведення експертиз.

Генсек зазначив, що, якщо вибори все-таки проведуть в травні, то подібні експертизи надати буде складно, оскільки для їхнього проведення потрібен певний час.

Коментуючи політичну ситуацію в Україні, Девіс відзначив, що Україна повинна вирішити кризу самотужки, однак Рада Європи може надати допомогу, якщо про це попросить Київ.

На думку Девіса "конфлікт краще вирішувати в суді, ніж на вулиці". У той же час він відзначив, що "політична кризу потрібно вирішити навіть не стільки в суді, скільки за політичним столом переговорів".

У свою чергу Яценюк також повідомив, що президент продовжує політичні консультації, мета яких – досягнення політичного компромісу.

Однак, сказав міністр, президент вважає, що політичні консультації повинен проводити не тільки він з політичними силами і прем"єр-міністром, але і політичні сили повинні проводити консультації між собою, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Рада Європи підтримує перенесення парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути