середа, 13 червня 2007 12:24

Рада дозволила кабміну стати будинком для престарілих

Верховна Рада підвищила граничний вік перебування на державній службі для чиновників 1-2 категорій, яких призначають Рада, Президент і Кабінет Міністрів, до 65 років для чоловіків й 60 років для жінок.

За прийняття в цілому законопроекту "Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про державну службу" (N 3251) проголосував 251 депутат при мінімально необхідних 226 голосах.

Закон передбачає таку можливість призначення в окремих випадках за необхідності.

Він спрямований на залучення до роботи у вищих органах державної влади, міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади й обласних держадміністрацій, за потреби, досвідчених і висококваліфікованих працівників, що підвищить ефективність управлінської діяльності й державної служби.

Раніше закон передбачав граничний вік перебування на держслужбі для чоловіків 60 років, жінок - 55 років.

За необхідності керівник держоргану за узгодженням з начальником Головного управління держслужби при Кабміні може продовжити строк перебування на держслужбі, але не більше ніж на 5 років.

У виняткових випадках після завершення цього строку держслужбовці можуть бути залишені на держслужбі тільки на посадах радників або консультантів за рішенням керівника відповідного держоргану.

Як повідомляло агентство, на початку березня Кабмін запропонував Раді дозволити чиновникам вищих категорій працювати на держслужбі до 65 років чоловікам й 60 років жінкам, передають Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила кабміну стати будинком для престарілих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути