Представниці КПУ Марина Перестенко розказала, що вчора законсервувала сливове варення, власноруч зварене. Взагалі, вона щороку варить варення, з усіх фруктів і для цього має два основних рецепти: для дрібних ягід і для слив, абрикосів, яблук, груш.
Щоправда, цього року всі ягоди пані Марина "прогавила", адже Парламент працював довгенько. Отже, 1-й рецепт – це п`ятихвилинка: засипати цукром, закип`ятити, дочекатися білої пінки і консервувати.
А за 2-м рецептом фрукти слід варити три дні по-трішки. Політик зізналась, що має великий сад, тому варення завжди з своїх ягід-фруктів, а цукор вона запасла ще того року - купувала цілій мішок, з того й варить.
Колега по ВР, представниця НУНС Лілія Григорович якраз робить ремонт - її квартиру затопили сусіди, тому про домашню консервацію й мови нема. Пані Лілія зізналася, що останнім часом рідко варить варення, адже у неї вдома "чоловіче царство".
"У мене три хлопці і вони не надто люблять солодощі, надають перевагу серйозній їжі", - розказала депутат.
А от в дитинстві вона найбільше любила полуничне, суничне варення і пересипану цукром смородину й обліпиху. Пані Григорович взагалі більше любить куховарити, ніж варити варення.
За матеріалом: VIP.
Коментарі