Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2015 11:56

Прізвища депутатів-прогульників завтра з'являться на сайті Ради

Прізвища депутатів-прогульників завтра з'являться на сайті Ради

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман обіцяє з вівторка оприлюднити результати відвідування і голосування народних депутатів на сайті парламенту.

"Із завтрашнього дня на сайті Верховної Ради України буде оприлюднюватися інформація, що стосується голосування ... Щоб Україна знала кращих своїх прогульників, тих, хто не голосує, не бере участі в роботі Верховної Ради", - заявив Гройсман під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій , комітетів і груп у понеділок у Києві.

За словами спікера, таким чином, суспільство буде знати, як працюють народні депутати.

Він підкреслив, що народний депутат України повинен брати участь як у засіданнях Верховної Ради, так і в комітетах, повинен голосувати.

"Треба працювати професійно, а не ходити на роботу як доведеться", - підкреслив Гройсман.

Він закликав журналістів розпочати акцію "Стоп прогульник". Крім того, спікер підтримує ідею штрафувати "кнопкодавів". Він не назвав розміри штрафу, який слід стягувати з депутата, однак, на його думку "він має бути суттєвим".

"Наприклад, я знаю, що у Бундестазі за неперсональне голосування стягують, по-моєму, штраф сто євро. Але там зовсім інші заробітні плати. Там депутат парламенту отримує трошки більше дев'яти тисяч євро. Але в будь-якому, випадку ці штрафи відчутні", - сказав він.

Рішення про оприлюднення на сайті парламенту даних про участь народних депутатів у пленарних засіданнях та голосуванні було прийнято 24 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Прізвища депутатів-прогульників завтра з'являться на сайті Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути