четвер, 08 лютого 2018 10:09

Після "скороченого" робочого дня Парубій відкрив засідання парламенту

Після "скороченого" робочого дня Парубій відкрив засідання парламенту
Нардепи спробують призначити позачергові місцеві вибори. Фото: president.gov.ua

У порядку денному на пленарне засідання 8 лютого стоїть призначення позачергових місцевих виборів та введення відповідальності за доведення до самогубства.

У сесійній залі зареєструвалися 355 народних депутатів.

Парламентарі розпочнуть свою роботу з блоку питань соціальної політики. Зокрема, щодо захисту військовослужбовців та членів їх сімей, захисту житлових прав дітей-сиріт та щодо надання притулку бездомним особам. У порядку денному стоїть проект закону щодо призначення дострокової пенсії за віком родинам загиблих під час Революції гідності.

Далі візьмуться за постанову про відзначення 25 лютого 2021 року 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Також визначатимуться стосовно відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2018 році.

У повістці дня - призначення позачергових місцевих виборів. Йдеться майже про 100 постанов.

Запланований розгляд з пропозиціями президента закону щодо стабілізації діяльності Чорноморнафтогазу.

Також депутати мають намір у другому читанні розглянути зміни до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння вчиненню самогубства та внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо забезпечення прикордонної безпеки держави.

У першому читанні розглянуть законопроект про ідентифікацію поліцейських, а також військовослужбовців Національної гвардії України під час виконання ними завдань із охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові пенсіонери оточили Верховну Раду

Спікер Андрій Парубій закрив засідання 7 лютого на дві години раніше через відсутність депутатів у залі. Багато поїхали на молитовний сніданок Дональда Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Після "скороченого" робочого дня Парубій відкрив засідання парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути