вівторок, 23 жовтня 2007 12:46

НСНУ переживає кризу - політолог

Політолог Андрій Єрмолаєв вважає заяву Юрія Єханурова про можливий вихід з "Народного Союзу Наша Україна" проявом кризи в партії. Про це він повідомив у коментарі кореспонденту УНІАН.

Експерт нагадав, що Єхануров не є "рядовим" членом партії, він колишній прем"єр-міністр "помаранчевого" уряду, а також, що дуже важливо, один із засновників НСНУ, один з її основних ідеологів.

За словами Єрмолаєва, в умовах, коли у 2007 році з "технологічних" причин блок було перебудовано і його очолили молоді політики, а засновники НСНУ опинились на "других" ролях, питання збереження традицій партії, її платформи постає дуже гостро.

Політолог зазначив, що "позиція Єханурова - це не позиція одинака", це позиція одного із засновників партії, особи, що визначала її ідеологію. Таким чином, на думку Єрмолаєва, заява Ю. Єханурова є не проявом амбіцій, а проявом серйозної кризи в НСНУ.

Він нагадав, що зараз серед лідерів блоку НУ-НС один безпартійний, колишній соціаліст, а інший – молодий, недостатньо досвідчений політик, наслідком чого є загроза ведення "спекулятивної" політики. "Ігноруються основні партійні традиції, засади партійної політики", – додав політолог.

Виходячи з цього, за словами Єрмолаєва, є два варіанти подальшої долі НСНУ. Або ця політична сила стане основним фундатором створення нової демократичної партії, про що йшлося до парламентських виборів, і засновники НСНУ стануть її лідерами, або активізуються тенденції до розколу в партії, які також можуть перекинутись й на блок НУ-НС в цілому. У такому разі, прогнозує експерт, будуть створені нові політичні проекти і лідери НСНУ їх очолювати вже не будуть.

Зараз ви читаєте новину «НСНУ переживає кризу - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути