вівторок, 29 травня 2007 09:40

Лукашенко урізав пільги інвалідам

Білорусія майже на третину скорочує фінансування соціальних пільг для громадян. Відповідний законопроект "Про державні соціальні пільги, права і гарантії для окремих категорій громадян" одноголосно схвалила Рада республіки.

Прийняте верхньою палатою парламенту 30-процентне скорочення бюджетного фінансування соціальних пільг стосуватиметься дотацій на проїзд в суспільному транспорті, на покупку ліків і по ЖКГ. Постанова вступить в дію з початку 2008 року.

На думку розробників документа, впорядкування пільг дозволить привести законодавство у відповідність до економічних і фінансових можливостей республіки, вирішивши проблему бюджетного недофінансування та усунувши необґрунтовані відмінності в соціальній підтримці інвалідів.

Ухвалення закону дозволить щорічно економити 168 мільярдів білоруських рублів (майже 79 мільйонів доларів), повідомляє РИА "Новости". Ці засоби планується направити на реалізацію держпрограм з підвищення народжуваності і ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

На сьогоднішній день пільгами в Білорусії користуються 67% громадян. Проте очікується, що незабаром буде розроблено проект указу президента, згідно з яким соціальні пільги надаватимуться адресно.

Опозиція вважає рішення уряду непідготовленим і має намір провести агітаційну кампанію проти скорочення соціальних пільг, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко урізав пільги інвалідам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути