понеділок, 14 квітня 2008 11:03

Лілія Григорович: Україна стала незалежною завдяки Союзу українок

В Івано-Франківську відбулась міжнародна конференція "Український жіночий рух. Історія і соціокультурна перспектива" присвячена до 90-річчя жіночого руху в Україні.

У конференції взяли участь делегати з усіх областей України, АРК та української діаспори,

Протягом двох днів учасники конференції обговорювали перспективи жіночого руху в Україні, його завдання та участь у державотворчих процесах.

Голова Союзу українок, народний депутат України Ліля Григорович конференцію в Івано-Франківську назвала "дійсно безпрецедентною подією".

"Якщо ми сьогодні запитаємо один в одного, чому ми маємо незалежну Українську державу, - зазначила Григорович, - то ми відповімо, що був Сагайдачний і Шевченко, Петлюра і Грушевський, а одночасно і був Союз українок, якому виповнюється 90 років. Той же Союз українок, який не лише хотів своїх жіночих прав, але і прагнув мати ці права у своїй незалежній державі".

За її словами, тому Союз українок забороняли, але він знову відроджувався. "Це не були повні 90 років його існування, - наголосила Лілія Григорович, - це були і заборони, і вигнання", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лілія Григорович: Україна стала незалежною завдяки Союзу українок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути