понеділок, 24 липня 2017 19:48

Гройсман маніпулює цифрами – експерт

Гройсман маніпулює цифрами – експерт
Економіст Олексій Кущ вважає, що цифри озвучені Володимиром Гройсманом у своєму звіті про роботу уряду висмикнуті з контексту. Фото: rian.com.ua

Досягнень уряду немає. Озвучені цифри висмикнуті з контексту. Завдання – подати їх, як досягнення. Це маніпуляція.

Про це Gazeta.ua розповів економіст Олексій Кущ.

"Немає аналізу, як ті цифри формувалися і що вони значать. Найбільша складова ВВП – це промислове виробництво. Воно в Україні падає. Причини – блокада окупованих територій і недолуга тарифна політика уряду. Це дуже небезпечний передвісник подальшого скорочення ВВП. Вперше за останні роки бачимо і невелике падіння галузі сільського господарства. Озвучене Гройсманом зростання відбулося за рахунок торгівлі. Але це не та галузь, яка може бути драйвером економіки. Україна дуже погано залучає інвестиції. В африканських країн вони набагато вищі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трійка з мінусом – економіст оцінив роботу уряду за півроку

"Щоб покращити ситуацію потрібно, щоб уряд проголосив демонополізацію економіки, запустив ринкові механізми. Також має стимулювати малий та середній бізнес. Залучати інвестиції у продуктивне господарство".

Володимир Гройсман прозвітував за роботу уряду у першому півріччі 2017-го року. Він похвалився зростанням ВВП в І кварталі 2017 на 2,5%.

Обсяг інвестицій у січні-березні цього року зріс на 21,4%. Заробітна плата збільшилася на 19,8% порівняно з таким же періодом минулого року. Приріст в експорті товарів сягнув 25,9%.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман маніпулює цифрами – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути