неділя, 23 липня 2017 19:48

Трійка з мінусом – економіст оцінив роботу уряду за півроку

Трійка з мінусом – економіст оцінив роботу уряду за півроку
Експерт Олександр Охріменко дав невтішну оцінку роботі Гройсмана. Фото: korupciya.com

Роботу Гройсмана можна оцінити на трійку з мінусом. Окрім підвищення заробітної плати, його уряд не має жодний здобутків.

Про це Gazeta.ua розповів економіст Олександр Охріменко.

"Збільшення урядом зарплати частково позначилося на українцях. Більше можуть купити м'яса птиці, яєць чи хліба. Менше – молока та овочів, які суттєво виросли в ціні. Але окрім підвищення зарплати, не бачу ніяких заслуг уряду. Якщо ж оцінювати його роботу по тарифам та ЖКХ – то можна поставити одиницю. Це повний провал. Маємо великі борги за субсидії. Тарифи не адекватні. Бачимо номінальне підвищення ВВП, бо зросли ціни та торгівля. Українці почали більше купувати. Хоча цифри намальовані. Якщо сюди включити ціни на оптові товари, побачили б падіння на рівні 2%. Але ми не можемо все замикати на торгівлі. Промисловість офіційно упала майже на 2,5%. Вона формує 68% ВВП країни. Такого не може бути, що промисловість падає, а валовий продукт – росте. Також погіршилася ситуація і в сільському господарстві. Експорт, за словами Гройсмана, виріс. Це так, якщо порівнювати з 2016 роком. Якщо із 2013, то маємо колосальне падіння. У цьому році також виріс дефіцит зовнішньої торгівлі до 2 млрд. Торгуємо в мінус".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсману немає чим хвалитися – населення зубожіє на очах

В країні стагнація. Немає зростання економіки, але немає і падіння, що вже добре, каже експерт:

"Для того, щоб покращити ситуацію потрібно припини війну. Поки будуть великі витрати на армію – криза буде постійно. По-друге, відновити нормальну торгівлю з усіма країнами. Також треба розвивати внутрішнє споживання За рахунок виробництва і купівлі української продукції. Для цього потрібно не заважати бізнесу працювати".

Володимир Гройсман прозвітував за роботу уряду у першому півріччі 2017-го року. Він похвалився зростанням ВВП в І кварталі 2017 на 2,5%.

Обсяг інвестицій у січні-березні цього року зріс на 21,4%. Заробітна плата збільшилася на 19,8% порівняно з таким же періодом минулого року. Приріст в експорті товарів сягнув 25,9%.

Зараз ви читаєте новину «Трійка з мінусом – економіст оцінив роботу уряду за півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути