Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2012 09:30

Глава донецької опозиції залишив межі України

Глава донецької опозиції залишив межі України
Олександр Ярошенко обіцяє повернутися, як тільки вирішить усі питання з керівництвом. Фото: 0629.com.ua

Глава донецької об'єднаної опозиції Олександр Ярошенко виїхав за кордон у зв'язку з політичними переслідуваннями.

Як заявив він у коментарі "Новости Донбасса" по Skype в четвер, його перебування за кордоном прямо пов'язане з його політичною активністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президентські вибори сьогодні призвели б до громадянської війни"

Також він розповів, що у представників його політичної сили в Маріуполі починаються проблеми з правоохоронними органами.

"Зрозумійте мене правильно - ми не скаржимося, ми в цьому цейтноті перебуваємо вже третій рік - починаючи від президентських і місцевих виборів. Ви знаєте мою історію - я за два роки рік перебував в Україні", - зазначив політик.

Ярошенко вважає, що "така ж ситуація відбувається сьогодні, з політичних моментів влада починає включати репресивний механізм, починають тиснути на людей, щоб вони не займалися політикою".

"Повірте мені - те, що я перебуваю не в Україні - у цьому є політичний підтекст, мотив. Але я в такому режимі вже три роки живу, для мене це не новина ... Я готовий найближчим часом бути в Україні, як тільки я обговорю всі нюанси зі своїм керівництвом", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович захотів стати Путіним, а йому краще було брати за приклад Кучму"

"Не в моїх принципах десь ховатися, від когось тікати ...", - заявив глава донецької опозиції.

На питання про те, спричинить його повернення в Україну небудь проблеми для нього з боку влади, Ярошенко також відповів ствердно.

"Ви знаєте, що на мене кримінальні справи були відкриті ... Проблеми у мене можуть з'явитися, вони з'явились одразу після виборів ... Ми пройшли місцеві вибори і два роки нас знищували, ми пройшли парламентські вибори - і нас знову починають знищувати", - підкреслив він.

"У них дуже мало часу, тому що через півтора року почнеться президентська кампанія. Щоб не було сильної опозиції в Донецькій області - сьогодні відбуваються ось ці дії з боку влади", - додав на закінчення політик.

Зараз ви читаєте новину «Глава донецької опозиції залишив межі України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути