пʼятниця, 28 грудня 2012 06:00

"Так гучно проводити операцію — ознака деградації спецслужб"

19 жовтня в Києві викрали російського опозиціонера 39-річного Леоніда Развозжаєва. Він член опозиційного громадського руху "Лівий фронт" та один з організаторів протестного "Маршу мільйонів". В Україні хотів отримати статус політичного біженця. У день викрадення був в управлінні верховного комісара у справах біженців ООН. Вийшов на кілька хвилин купити поїсти й не повернувся. Через декілька днів уже був у московській в'язниці "Лефортово".

— За почерком — це спільна акція українських і російських спецслужб, — переконаний колишній заступник голови СБУ 67-річний Олександр Скіпальський. — У мене є кілька аргументів.

Перше — такі акції без співпраці називаються "агресія", і вони присікаються всіма можливими засобами охорони і оборони країни.

По-друге, якби це зробили російські спецслужби напередодні візиту нашого президента, бо саме тоді Янукович збирався в Москву, то МЗС щонайменше оголосило б ноту, а візит скасували. Але жодного звуку з боку МЗС не було.

Третім аргументом є поспішність. Вона призвела до того, що тепер усі намагаються відмежуватися від цього, щоб не кинути тінь на відомство. Порушена низка процедурних питань. Подивіться, коли наша влада звертається з приводу Авакова в Італію чи за Данилишина в Чехію, — там просять документи, вивчають їх і потім приймають рішення. А тут людина заїхала в Україну, а на другий день зникла. Усе зроблено непрофесійно. Так гучно проводити операцію — ознака слабкості та деградації спецслужб.

Четверте — якби це питання не було узгоджене, то після операції подали б у відставку головний прикордонник і голова СБУ. Але вони на місці.

І останнє — як тепер намагаються забути цю історію. Це ще одне свідчення полюбовного рішення між спецслужбами.

Зараз ви читаєте новину «"Так гучно проводити операцію — ознака деградації спецслужб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути