середа, 20 березня 2019 13:04

Гладковський перед звільненням показав свої заробітки

Гладковський перед звільненням показав свої заробітки
Гладковський кілька років був президентом корпорації "Богдан". Фото: antikor.com.ua

Колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський за два місяці заробив 1,9 млн грн.

Відповідну інформацію він перед звільненням оприлюднив у своїй декларації.

1,7 млн грн доходів Гладковський отримав як дивіденди від ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Сова", кінцевим бенефіціаром якого він є. 223 тис. грн склала його зарплата в РНБО.

Дружина Гладковського за цей час заробила 1,3 млн грн.

Також екс-чиновник вніс у декларацію за 2019 рік 14,3 млн грн внесків у небанківські фінустанови та заборгованості за договором купівлі-продажу корпоративних прав. У готівці тримає 1,5 млн грн, €30 тис. і $28 тис. У Міжнародному інвестиційному банку, який належить Петру Порошенку, тримає €304, $62 і 37 тис. грн.

Дружина теж має рахунки в тому банку - на $1,4 млн і €140 тис. Готівкою зберігає $35 тис. і 750 тис. грн.

Із цінного майна Гладковський задекларував годинники Hublot, Corum, Breguet, Ulysse Nardin, пальто Zilli, меблі, набір колекційних монет із 37 одиниць і домашній кінотеатр Yamaha.

Дружина Гладковського вказала годинники Chanel, Breguet, Carrera, Louis Vuitton, золоті підвіску і сережки з діамантами Damiani, 2 шуби Valentino, пальто Roberto Cavalli, 5 мармурових статуй і фонтан, вазу Versace, столовий і чотири спальних гарнітура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко звільнив Гладковського після розмови з Луценком

4 березня президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони. Це рішення ухвалив після публікації розслідування журналістів "Bihus.info", у якому вони розкрили схеми з розкрадання в оборонному комплексі, у яких брав участь син Гладковського Ігор.

Гладковський-молодший разом зі спільниками організував поставку контрабандних деталей з Росії для української військової техніки. Державні оборонні підприємства закуповували їх за у кілька разів завищеними цінами у фірм-прокладок. За підрахунками журналістів, вони заробили щонайменше 250 млн грн.

У наступній серії розслідування йшлося, що Гладковський-старший отримував "відкати" зі схем сина.

А в останній серії "Bihus.info" розкриває роль слідчих органів у схемах. Виявилося, що ГПУ, Військова прокуратура, СБУ, ДФС і НАБУ знали про розкрадання на оборонці і закривали справи за хабарі.

Зараз ви читаєте новину «Гладковський перед звільненням показав свої заробітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути