Ексклюзиви
понеділок, 26 серпня 2024 22:33

Герої України отримають нове житло - указ президента

Герої України отримають нове житло - указ президента
Звання Герой України - державна нагорода, найвищий ступінь відзнаки в Україні. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання одноразової адресної допомоги (житла) громадянам, яким присвоєне звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Про це повідомив сайт президента.

Президент постановив доповнити Статут звання Герой України новим розділом, де передбачено, зокрема, що "особам, яким присвоєно звання Герой України із врученням ордена "Золота Зірка", може надаватися одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто найбільше допомагає Україні під час війни - інфографіка

У разі присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно або в разі смерті людини, якій присвоєне звання, одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання може надаватися членам сімей загиблих незалежно від перебування їх на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Вказана допомога надається у межах встановлених норм забезпечення житлом за рахунок Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, розвідувальних органів, Управління державної охорони і Служби безпеки України, де громадяни проходять або проходили службу.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Цього місяця президент Володимир Зеленський сказав про позбавлення зрадників звань і нагород. Президент повідомив про відповідний законопроєкт.

Зараз ви читаєте новину «Герої України отримають нове житло - указ президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути