Ексклюзиви
четвер, 15 серпня 2024 16:06

Рада має зібратися невідкладно. Зеленський анонсував пакет оборонних законів і рішення щодо зрадників

Рада має зібратися невідкладно. Зеленський анонсував пакет оборонних законів і рішення щодо зрадників
Президент Володимир Зеленський сказав про оборонний законодавчий пакет. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський повідомив про оборонний законодавчий пакет, який має ухвалити Верховна Рада.

Також глава держави анонсував позбавлення зрадників звань і нагород. Парламент має зібратися невідкладно. Про це Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Уже у серпні потрібне посилення деяких правових позицій нашої держави. Настав час ухвалити важливі законодавчі речі - оборонний законодавчий пакет для України. Це рішення, які допоможуть і українським воїнам, і всьому українському суспільству, і нашим державним інституціям", - заявив президент.

"Маємо чітко гарантувати саме на законодавчому рівні, що наші воїни, які беруть участь у Курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової", - сказав Зеленський.

Також президент сказав про воїнів - українських легіонерів, які наразі мають громадянство інших держав.

"Вони заслуговують бути нашими громадянами, громадянами України", - сказав Зеленський і також сказав про громадянство для родин легіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повалій, "кролики", Лорак і росіяни. Хто ще досі має звання народного артиста України

"Третє рішення. Має бути врегульоване питання трофейної зброї, яку наші воїни здобувають у боях. Маємо це владнати", - повідомив президент.

"І ще одне. Кожен, хто служить Путіну або виправдовує його війну чи допомагає злу, не заслуговує зберігати все те, чим його чи її відзначала українська держава. Зрадники, які втекли в Росію після 24 лютого. Колаборанти, які працюють на війну. Всі злочинці, які пішли на службу російській державі. Вони мають бути позбавлені будь-яких звань і нагород в Україні, і це має бути зроблено реально - так, щоб рішення про позбавлення нагород не було лише декларативним, а дійсно фіксувало, як Україна ставиться до такої особи. Відповідні законопроєкти теж уже є в парламенті", - сказав Зеленський.

Президент закликав Верховну Раду зібратися для розгляду цих питань невідкладно найближчим часом.

"Звичайно, окрім цих названих мною рішень, є ще деякі інші, не менш важливі законодавчі ініціативи, які посилюють нашу незалежність, зокрема духовну незалежність, а також урядова робота, щоб їх упровадити. Це все варто зробити справді оперативно", - також заявив Зеленський.

За даними руху "Чесно", колишній міністр освіти Дмитро Табачник нагороджений орденом Богдана Хмельницького, екснардеп Ілля Кива - орденом Данила Галицького, Микола Азаров, Олександр Єфремов, Віктор Медведчук - орденами князя Ярослава Мудрого.

Ордени мають колаборанти Євген Балицький, Володимир Сальдо, Олег Царьов.

Звання Герой України має один із керівників забороненої проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Рада має зібратися невідкладно. Зеленський анонсував пакет оборонних законів і рішення щодо зрадників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути