Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2007 17:10

За Тимошенко голосуватимуть у вівторок

  ”Бютівець” Сергій Осика вітає ”нашоукраїнця” Юрія Луценка із 43-річчям у сесійній залі Верховної Ради
”Бютівець” Сергій Осика вітає ”нашоукраїнця” Юрія Луценка із 43-річчям у сесійній залі Верховної Ради

"Хочу нову прем"єрку!" — такий подарунок забажав Юрій Луценко на своє день народження. Учора йому виповнилося 43 роки. У кулуарах парламенту він розповів, що святкувати почав ще в ніч на п"ятницю.

Разом із дружиною побував на концерті "95 кварталу". Додому повернулися близько опівночі. Машиною керувала Ірина.

— Я не вмію водити, — пояснює Юрій Віталійович з усмішкою.

На засіданні парламенту 33-річний спікер Арсеній Яценюк оголошує, що в неділю закінчиться п"ять днів від другого подання президентом кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем"єр-міністра. Він каже, що фракції БЮТ та НУ-НС вимагають провести голосування негайно. Фракція Партії регіонів пропонує перенести його на вівторок, а до того — домовитися про обрання керівництва Верховної Ради та голів парламентських комітетів.

"Регіони" блокують трибуну і президію. Арсеній Яценюк оголошує перерву, і лідери фракцій ідуть на переговори.

— Наші депутати мають право стояти і сидіти, де хочуть: у президії, туалеті, кулуарах, — говорить про блокування нардеп від Партії регіонів Ярослав Сухий, 56 років.

— "Регіонали" розуміють, що так чи інакше ми проведемо Юлю в Кабмін. Але вони хочуть зараз витягнути максимум посад, — упевнений "бютівець" Володимир Філенко, 52 роки.

Арсеній Яценюк не може добратися до крісла голови Верховної Ради. Підходить до трибуни і вибачається перед депутатами за поведінку "Регіонів". Оголошує, що переговори ще тривають, але компроміс уже намічається. Просить почекати ще 15 хв. Але пауза затягується більш ніж на годину.

Так чи інакше ми проведемо Юлю в Кабмін

— Ми не можемо голосувати сьогодні, бо є сумніви у кількох людей. Це ризиковано, — визнає у кулуарах "нашоукраїнець" Роман Зварич, 54 роки.

Каже, що БЮТ і НУ-НС не хочуть голосувати за прем"єра за допомогою системи "Рада". Мовляв, краще підняти кожного депутата, і він оголосить своє рішення, а лічильна комісія порахує.

Згодом депутати приходять до зали і голосують за порядок денний на вівторок. Його затверджують фракції Блоку Литвина, Компартії, БЮТ і НУ-НС. "Регіони" в голосуванні участі не беруть.

У вівторок спочатку затверджуватимуть прем"єра. Якщо це вдасться, то звільнять із цієї посади Віктора Януковича та припинять повноваження старого складу уряду. Далі проголосують за новий склад Кабміну і припинять повноваження депутатів, які стануть міністрами. Після цього нардепи обиратимуть першого віце-спікера та віце-спікера. Потім — проголосують за розподіл посад у комітетах Верховної Ради.

Голосування по прем"єру відбуватиметься за новою процедурою. Голова парламенту за алфавітним списком зачитуватиме прізвища депутатів, а вони з місця говоритимуть — "за" чи "проти".

Зараз ви читаєте новину «За Тимошенко голосуватимуть у вівторок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути