вівторок, 31 жовтня 2017 06:10

За голос давали 600 гривень

29 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори у 202 об'єднаних територіальних громадах. У волевиявленні могли взяти участь понад 1,3 млн осіб. Явка склала 48%.

До складу ОТГ входять 933 місцеві ради: 25 міських, 67 селищних і 841 сільська.

– 400 виборців отримали по 300 гривень із обіцянкою плюс стільки ж після голосування за кандидата від "Батьківщини". Це сталося у Плисківській об'єднаній територіальній громаді Борзнянського району на Чернігівщині. Прокуратура відкрила кримінальне провадження, — каже директор Комітету виборців 44-річний Олексій Кошель.

— По 200 гривень за ­голос давали в селі Трушки Київської області. Гроші отримували у вигляді "надбавки до пенсії". За цим фактом також відкрили кримінальне провадження.

Озброєні люди напали на виборчу дільницю на Дніпропетровщині, повідомляє громадянська мережа "Опора":

"У селі Майське Зайцівської ОТГ о 19:00 до виборчої дільниці під'їхали сім ­автомобілів з київськими номерами. Озброєні чоловіки в ­камуфльованій формі розбили вікна, понищили майно. Намагалися влити до скриньок з бюлетенями зеленку. Члени комісії ­кинулися захищати виборчі скриньки. У сутичках поранили двох поліцейських. Одному сокирою вдарили по нозі. Після цього нападники запустили кілька димових шашок і втекли. При затриманні в них знайшли автомати Калашникова, карабіни, помпові рушниці, набої, бронежилети, балаклави, арматуру та біти. Їм загрожує до 12 років в'язниці".

На Сумщині у місті Бурині кандидатка в депутати від "Блоку Петра Порошенка" Наталія Дениско їздила разом із членами виборчої комісії до людей, які голосували на дому. Так агітувала їх віддати голоси за себе.

На Хмельниччині, Харківщині та Дніпропетровщині на деяких дільницях зникло світло. Бюлетені рахували при ліхтарях.

Зараз ви читаєте новину «За голос давали 600 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути