пʼятниця, 02 червня 2017 07:31

Вісім партій можуть пройти у Верховну Раду

Автор: Назар Вальчук
 

У разі проведення парламентських виборів найближчим часом найбільше голосів українці віддали б партіям "Батьківщина", "Опозицій­ний блок", "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Також 5-відсотковий бар'єр для проходження у парламент подолали б іще п'ять партій.

На позачергових виборах у жовтні 2014 року за БПП проголосували 22% українців, за "Самопоміч" — 11%, за "Опозиційний блок" — 9%, за Радикальну партію — 7%, за "Батьківщину" — 6%.

— БПП прямо асоціюється з Петром Порошенком. Падіння довіри до нього позначається на рейтингу політичної сили, — каже політолог 40-річний Михайло Басараб.

— Президент не виправдав сподівань українців. Навіть не демонструє бажання і готовності вирішувати головні проблеми — збройної агресії Російської Федерації і величезної корупції.

Люди обирають із тих партій, чиї представ­ники на слуху, часто з'являються на телеефірах, використовують парламентську трибуну для піару. Нові сили мають постійно рекламувати себе або вдаватися до дієвих акцій.

Після повернення окупованих територій їхні мешканці і надалі голосуватимуть за наступників Партії регіонів — проросійські "Опозиційний блок" і "За життя". Тоді рівень підтримки прокремлівських проектів загалом по країні зросте на 10–15 відсотків.

— Народ збіднів. Він не може пробачити партії президента корупцію і беззаконня. Це те, за що вигнали попередню владу, — говорить соціолог 65-річна Ірина Бекешкіна.

— Майбутнє України пов'язане з тим, наскільки громадськість буде здатна створювати політичні сили. Поки що її лідери не можуть порозумітися між собою й розпорошуються: всі беруться за власні партії. Рейтинг кожної окремо не перевалює за 1 відсоток.

Щоб стати відомими в загальнонаціональному масштабі, треба бути на телебаченні. Партію "За життя" бізнесмена Вадима Рабіновича створив телеканал "Ньюз ван". Там її представник постійно говорить те, що хоче чути певна категорія населення. Рейтинг Партії регіонів 2012 року був 30 відсотків. Куди вони поділися? 10 процентів пішли в "Опозиційний блок", а частина залишилася очікувати і згодом знайшла свого героя.

Зараз ви читаєте новину «Вісім партій можуть пройти у Верховну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути