середа, 16 січня 2008 17:14

Винних у смерті Кушнарьова досі немає

  Євгена Кушнарьова називали єдиним ”регіоналом”, який міг скласти внутрішню конкуренцію Вікторові Януковичу
Євгена Кушнарьова називали єдиним ”регіоналом”, який міг скласти внутрішню конкуренцію Вікторові Януковичу

Рік тому загинув один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов. Його смертельно поранили пострілом із мисливської рушниці.

Кушнарьов із друзями повертався з полювання. У джипі "Ленд Крузер" їхали вп"ятьох. Біля села Червоний Шахтар Ізюмського району, що на Харківщині, нібито помітили у лісі вовка. Кушнарьов і голова харківської фірми "Точприлад" Дмитро Завальний, 37 років, вискочили з машини і почали в нього стріляти. Одна з куль Завального потрапила в спину Кушнарьову. Близько 14.00 наступного дня він помер.

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом ненавмисних тілесних ушкоджень. Наступного дня прокурор Василь Синчук змінив підстави справи — почали розслідувати ненавмисне вбивство. Потім у прокуратурі сказали, що куля зрикошетила в Кушнарьова. Слідство провело експертизи. Згідно з висновками нардепа справді поранили внаслідок рикошету. Справу досі не передали до суду.

— Я сумніваюсь, чи був рикошет узагалі, — говорив під час слідства адвокат сім"ї Кушнарьова В"ячеслав Стовба, 59 років. — Завальний стріляв у майже протилежний бік! Тому його куля не могла влучити в Євгена Петровича. Його, можливо, взагалі застрелили в іншому місці і в інший час. Рано стверджувати, що Кушнарьов загинув випадково. Та я не маю права говорити більше, бо є таємниця слідства.

Деякі однопартійці загиблого також сумніваються у випадковості його смерті.

— Вона невипадкова, — каже "регіонал" Василь Кисельов, 59 років. — Коли в людину стріляли чотири рази і коли куля увійшла зверху вниз — значить, він лежав на землі. Бо розумів, що в нього стріляють. Коли суспільство дізнається правду, усі жахнуться.

Син і донька Кушнарьова просять встановити особи всіх, хто був на полюванні з їхнім батьком. Підозрюють, що там були люди, які у справі не фігурують. Різні джерела повідомляли, що у мисливському угідді на момент убивства були й інші люди.

Кушнарьов загинув на 56-му році життя. Він був народним депутатом, мером Харкова, главою адміністрації президента Леоніда Кучми. З 2000 року був губернатором Харківщини.  2005-го вступив до Партії регіонів.

Чимало колег говорили про політичні мотиви його смерті. Його називали єдиним політиком у партії, який мав співмірний із Віктором Януковичем досвід державного керівництва і міг скласти йому внутрішню конкуренцію. Кушнарьов очолював групу політиків, які були невдоволені тим, що всі посади у владі діляться між представниками Донеччини, наближеними до Віктора Януковича та Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Винних у смерті Кушнарьова досі немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути