Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2007 19:44

Віктор Ющенко хоче скасувати блатні автономери

На початку тижня президент Віктор Ющенко підписав указ про скасування спеціальних номерних автомобільних знаків. Сьогодні їх 225.

Вже наступного дня глава президентського cекретаріату Віктор Балога став одним із перших, хто передав їх до державтоінспекції. Його службове авто мало номер "004". До Балоги приєдналися прем"єр-міністр Віктор Янукович та секретар Ради нацбезпеки та оборони Іван Плющ. На виконання указу президент виділив місяць.

— Усілякі круті номери є очевидною ознакою подвійних стандартів, що на дорозі можуть обернутися смертю чи каліцтвом, — пояснює Балога.

Два роки тому під час колегії в Міністерстві внутрішніх справ Ющенко вимагав скасувати спецномери. Міністром тоді був Юрій Луценко. Однак елітні номери для депутатів, урядовців та працівників міліції залишилися.

— Немає впевненості, що нині пройде така ініціатива президента, — каже 47-річний керівник центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. — Бо навіть попри щиру політичну волю все гальмується і зводиться нанівець на рівні виконавчої бюрократії.

Політолог пояснює, що реалізація цієї та інших ініціатив президента залежатиме від того, яким буде уряд і хто очолить МВС.

— Але доки не закінчиться коаліціада і прем"єріада, про перспективи розвитку та реалізації говорити зарано, — додає Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко хоче скасувати блатні автономери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути