понеділок, 21 січня 2008 17:03

Валентина Семенюк-Самсоненко у весільну подорож поїде на Мальдіви

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Валентина Семенюк-Самсоненко з чоловіком Віталієм після вінчання минулої неділі у ”Теплому” храмі Києво-Печерської лаври випустили пару голубів
Валентина Семенюк-Самсоненко з чоловіком Віталієм після вінчання минулої неділі у ”Теплому” храмі Києво-Печерської лаври випустили пару голубів

Минулими вихідними голова Фонду державного майна 50-річна Валентина Семенюк вийшла заміж за бізнесмена Віталія Самсоненка, 57 років.

Свідками на вінчанні були їхні діти. Із політиків на офіційну частину не прийшов ніхто. Зате був екс-майор Держохорони Микола Мельниченко, який колись записував розмови президента Леоніда Кучми.

Розписувалися молодята у Печерському районному РАЦСі. Приїхали туди чорним "мерседесом" нареченого. Бізнесмен швидко виходить та допомагає вийти Валентині Петрівні.

Вона в білосніжному костюмі та чобітках на високій "шпильці". Самсоненко — у чорному костюмі, блакитній сорочці та смугастій краватці. Вони постійно туляться одне до одного й усміхаються. Часом перешіптуються.

Присутні рідня та кілька десятків журналістів. Фотографи з таким азартом знімають, що ламають у РАЦСі новорічну ялинку. Обмінявшись каблучками, Семенюк і Самсоненко цілуються, п"ють шампанське та їдуть святкувати реєстрацію шлюбу. Відтепер у голови ФДМ України подвійне прізвище — Семенюк-Самсоненко.

Церемонія вінчання проходить наступного дня у Печерській лаврі. На приїзд молодих знову чекає натовп журналістів. Вінчання заплановане на 12.00 у "Теплому" храмі всіх Лаврських святих. Люди перешіптуються, що вінчання тут відбуваються вкрай рідко.

Із квітами збираються родичі молодят. За 10 хв. до запланованого часу з"являється той самий чорний "мерседес".

— Я безмежно щаслива. Навіть погода допомагає, — каже наречена.

На вінчання Семенюк приїхала у легенькій сірій декольтованій сукні, обшитій бісером. Молода в золотистих туфлях. Самсоненко — у тому ж чорному костюмі, що й напередодні. Наречена усміхається. Однією рукою притримує плаття, другою — нареченого. Прямують до храму.

Весільна процесія зупиняється біля дверей. Вони зачинені. Чекаючи, Валентина Петрівна розповідає, що хатніми справами займатиметься сама. Обіцяє готувати чоловікові домашні страви.

— Жінка повинна берегти тепло і добробут в домі. Тому коханому я готувала й готуватиму сама. Люблю його балувати. Особисто я більше всього люблю холодець, — розповідає голова Фонду держмайна.

Самсоненко з теплотою дивиться на наречену. Семенюк розповідає свій рецепт холодцю:

— Беру домашнього півника і вимочену свинячу ніжку. Доводжу до кипіння, зливаю воду і кип"ячу ще раз, але вже на слабкому вогні з великою кількістю цибулі. При цьому цибуля обов"язково повинна бути в лушпинні.

Наречений каже, що обожнює все приготовлене Валентиною Петрівною.

— За що б не взялася, у неї все виходить добре! — запевняє він.

Семенюк розповідає свій рецепт холодцю

Молодята туляться одне до одного.

— А дітей плануєте? — вигукує хтось із журналістів.

Семенюк каже, що це запитання смішне.

— У нас разом стільки дітей та онуків, що нам, напевно, вистачить, — пояснює вона.

Але Самсоненко додає, що у житті всяке буває.

Пара стоїть уже півгодини, а двері у храм досі не відчиняють. Молодий поглядає на годинник. Зрештою, процесію впускають до приміщення. За 10 хв. священик починає молитву. Молодята тримають свічки. Після вінчання подружжя вітають гості. Серед них і майор Мельниченко. Він дарує салатові орхідеї.

На виході із храму Семенюк і Самсоненко випускають у небо білих голубів. Один із них сідає на дах церкви, другий — на вікно.

— Наша доля склалася так, що ми втратили своїх половинок, із якими одружилися в молодості. Боженька нас звів разом, і ми вирішили не лише розписатися, а насамперед пройти одруження через Божу благодать, — пояснює Валентина Петрівна. — Як сказав владика Павел — це Боже благословення і для дітей, і для онуків. Ми тепер разом маємо четверо дітей і четверо онуків. Тому думаємо, що будемо для них опорою, а вони — для нас.

На запитання, чи поїдуть у романтичну подорож, Валентина Семенюк каже:

— Обставини політичні такі, що ми трохи відкладемо.

— Але я особисто простежу, щоб вони поїхали, — приєднується до розмови Володимир, син Віталія Самсоненка. — Поїдуть на Мальдіви.

Валентина Петрівна говорить, що Володимир зробив їм такий весільний подарунок. Гості розсідаються по машинах і їдуть у Кришталевий зал готелю "Київ" неподалік Верховної Ради. Столи там накрили на 70 осіб. Журналістів усередину не впускають.

Один за одним приїжджають колеги Семенюк по Соціалістичній партії — Станіслав Ніколаєнко та Олександр Мороз. За колишнім головою Верховної Ради двоє хлопців несуть дві великі коробки з подарунками. Мороз відмовляється говорити, що всередині.

На поріг готелю виходить покурити батько Валентини Петрівни — 78-річний Петро Скиб"юк. Розповідає, звідки донька бере "домашнього півника та свинячу ніжку". Каже, що тримає велике господарство — корову, свиней, курей. Коли Валентина приїздить у гості, то набирає домашніх харчів. Віталій Самсоненко також уже раз приїжджав. Щодо вибору доньки каже:

— Мені все одно. Головне, щоб їй подобався.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Семенюк-Самсоненко у весільну подорож поїде на Мальдіви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути