понеділок, 03 березня 2008 18:19

У Верховній Раді не підписали протокол взаєморозуміння

Сьогодні зранку лідери парламентських фракцій зустрілися у Верховній Раді, аби підписати протокол взаєморозуміння. Після цього опозиція мала розблокувати сесійну залу. Та домовитися з нею не вдалося.

— Ми ще не бачили остаточного тексту угоди. Треба сісти і добре подивитися на неї, бо за ніч все могло змінитися, — говорить "регіонал" 53-річний Олександр Єфремов перед зібранням.

Засідають за зачиненими дверима в кабінеті голови Верховної Ради Арсенія Яценюка. За півгодини до журналістів виходить лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 57 років, із кількома однопартійцями.

— Наша позиція залишається незмінною, — каже Віктор Федорович. — Наполягаємо, аби завтра першим питанням у парламенті була розглянута постанова щодо НАТО.

Крім цього, пропонує розглянути питання щодо обмеження на 25% постачання газу до України. Вимагає, щоб урядовці прозвітували по рішеннях, які вони прийматимуть: аби не було удару по економіці.

— Якщо знайдемо по цьому згоду, то завтра працюватимемо, — додає він.

Екс-прем"єр-міністр розвертається і йде. "Регіонали", які стояли збоку і слухали виступ лідера, поспішають за ним.

Лідер однойменного блоку 51-річний Володимир Литвин говорить, що політики відтягують підписання угоди про розблокування роботи Ради. Мовляв, тривають таємні перемовини між олігархічними елітами.

— Як бачимо, їхні переговори ще не закінчилися. Значить, робоча група працювала даремно, — обурюється Володимир Литвин.

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, 51 рік, зазначає, що його політична сила не має зауважень до угоди і готова підписати її.

— Ще в п"ятницю світло в кінці тунелю було видно. Що відбулося після цього? Нічого, крім Сєверодонецька. Стає зрозумілим, що є центри впливу поза парламентом, — каже він.

Останнім до преси виходить "нашоукраїнець" В"ячеслав Кириленко, 39 років:

— Із перших слів представники Партії регіонів почали вносити зміни до вже погодженої постанови щодо НАТО. Але ми нічого іншого від них і не чекали.

Додає, що депутати з коаліції прийдуть у вівторок на роботу, бо цей тиждень пленарний. Арсеній Яценюк до журналістів не виходить. Їде на щотижневу зустріч до президента.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді не підписали протокол взаєморозуміння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути