четвер, 24 січня 2008 17:16

У чергах до депутатського буфету стоять навіть мультимільйонери

  Черга до гардероба у Верховній Раді 4 грудня 2007 року. В цей день спікером парламенту обрали Арсенія Яценюка
Черга до гардероба у Верховній Раді 4 грудня 2007 року. В цей день спікером парламенту обрали Арсенія Яценюка

Під час перерв у засіданнях Верховної Ради в депутатському буфеті утворюються черги. На 450 нардепів, їхніх помічників і журналістів тут зо два десятки столиків. Доводиться стояти в чергах навіть мультимільйонерам.

Депутатки-"нашоукраїнки" Оксана Білозір та Ольга Герасим"юк заходять до переповненого буфету Верховної Ради. Білозір стає останньою в живому ланцюжку, кладе на тацю страви для себе й подруги. Герасим"юк тим часом шукає вільний столик. Вільних немає. За сусіднім сидять кілька прес-секретарів-жінок, п"ють каву, зиркають на депутатку і пересміюються. Але їй щастить — поблизу звільняється столик, біля якого треба стояти. Білозір саме розраховується і несе обід.

Не щастить колишньому міністрові палива й енергетики, "регіоналові" Юрію Бойку. Він прийшов поїсти один. Купивши обід, розгублено роззирається залою. Хвилину переминається на місці. Зрештою помічає вільне місце біля кількох депутатів і йде запитати, чи можна підсісти.

Ще довші за буфетні черги до парламентського гардероба. Після закриття засідання туди поспішають водночас кілька сотень нардепів. Терпляче чекають і намагаються не лізти один поперед одного.

Уникати парламентських черг уміє лідерка БЮТу Юлія Тимошенко. Коли вона була депутаткою, то ніколи в них не стояла. Свої пальта й плащі нинішня прем"єрка здавала не в гардероб, а своєму охоронцеві. А до буфету взагалі не заходила.

Зараз ви читаєте новину «У чергах до депутатського буфету стоять навіть мультимільйонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути