Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2007 18:03

Ющенко видав четвертий указ про вибори

Президент Віктор Ющенко видав четвертий указ про призначення позачергових парламентських виборів. Про це вчора на брифінгу повідомила заступник голови Секретаріату президента Марина Ставнійчук, 42 роки.

Офіційно виборча кампанія розпочинається 2 серпня. За її словами, Ющенко переконаний, що тепер Центральна виборча комісія розпочне працювати на організацію виборів.

— Протягом понад 30 днів однієї чергової сесії не проводилися пленарні засідання повноважної Верховної Ради, — додає Ставнійчук.

Говорить, що в разі виникнення певних ускладнень, президент може скористатися й цією нормою для припинення повноважень Верховної Ради. Хоча у четвертому указі він її не використовував.

За словами Ставнійчук, Віктор Ющенко сподівається, що прем"єр-міністр Віктор Янукович та голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз дотримаються заяви про проведення дострокових виборів.

— Президент абсолютно дотримується положень спільної заяви та орієнтується на неї у правовому, політичному та морально-етичному плані, — запевняє Ставнійчук.

Брифінг тривав близько півгодини. Марина Ставнійчук збирає свої папери зі столу й виходить. У коридорі їй ставлять ще кілька запитань.

Вона говорить, що коли на вибори 30 вересня прийде менше 50% виборців, то вони вважатимуться недійсними. Така практика застосовується вперше.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко видав четвертий указ про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути