Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2007 17:32

Ющенко не хоче слухати про коаліцію з Партією регіонів

На задньому подвір"ї Секретаріату президента учора Віктор Ющенко, 53 роки, розповів журналістам, якими мають бути вибори, й заперечив можливість коаліції "Нашої України"—Народної самооборони" з Партією регіонів.

За годину до початку прес-конференції глави держави надворі застилають червону килимову доріжку. Прибиральниця швидко її пилососить. Журналістам роздають буклети з соціальними ініціативами президента та великі конверти з кількаметровим державним прапором всередині.

Ющенко з"являється з прес-секретарем Іриною Ванниковою та головою секретаріату Віктором Балогою. Підіймається на сцену, сідає й відсуває склянку з водою.

— Політичні вибори — це найлютіша боротьба, де дуже часто працює не розум, а емоції, — каже президент. — Давайте прямувати правильною, чесною дорогою, яка тільки через законне змагання визначає в Україні переможців.

Ющенка запитують про проведення конституційного референдуму одночасно з достроковими виборами до парламенту. Цього добивається Блок Юлії Тимошенко. Президент каже, що провести референдум недостатньо. Потрібно ще проголосувати ці зміни у парламенті.

— Для цього необхідне проведення консультацій між політичними силами, результатом чого мало б стати їхнє об"єднання та реалізація цієї ініціативи, — говорить президент.

Додає, що для підготовки референдуму необхідно не менше трьох місяців. Ющенка запитують, як він ставиться до ідеї часткового входження "Нашої України"—Народної самооборони" до коаліції з Партією регіонів у майбутньому парламенті. Президент, не дослухавши до кінця, перебиває:

— Ні! Я не вітаю ніяке часткове приєднання! Треба думати, хто з ким об"єднується, та навколо чого це робити. Якщо якась сила, подібно до попередньої коаліції в парламенті, спробує поводити себе брутально через корупцію та ігнорування опозиції в залі — така політика не матиме жодної перспективи.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не хоче слухати про коаліцію з Партією регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути