понеділок, 06 серпня 2007 17:34

Ющенко дав завдання Януковичу

— Президент Віктор Ющенко оцінив сучасний стан енергетичної безпеки як неприйнятно низький, — каже заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони Юрій Продан, 49 років.

Учора на брифінгу він розповів про указ президента, яким 2 серпня Віктор Ющенко ввів у дію рішення РНБО двомісячної давнини про енергетичну безпеку.

У червні РНБО вказала на помилки уряду Януковича в енергетичній сфері. Тоді саме відбувалися дуже гострі переговори щодо дострокових виборів. Навіть говорили, якщо дії уряду визнають такими, що загрожують державі, то Ющенко отримає підстави розпустити уряд. Адже, згідно з Конституцією, президент є гарантом державного суверенітету. Однак завдяки домовленостям керівників держави рішення РНБО пом"якшили, і тоді президент узагалі не ввів його у дію. Він зробив це лише зараз.

— Особливе занепокоєння викликає фінансовий стан НАК "Нафтогаз України" та її дочірньої компанії "Укртрансгаз", — говорить Продан.

Він вважає, що за тиждень уряд має розробити заходи, спрямовані на фінансове оздоровлення "Нафтогазу". Продан каже, що слідкувати за цим буде міжвідомча комісія з питань енергетичної безпеки, створена торік при РНБО.

Його запитують, чи буде це рішення виконуватися.

— Який би уряд не приходив, чи це буде Янукович, чи ні, він повинен виконувати це рішення, — запевняє Продан.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко дав завдання Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути