Ексклюзиви
середа, 19 червня 2019 06:20

Ющенка підозрюють у незаконній передачі "Межигір'я" Януковичу

"Не бачу приводу ховатися або прикидатися хворим, як це стало модним. Обвинувачення відкидаю, бо не бачу ані підстав, ані доказів. У суді я це доведу", — пише третій президент 65-річний Віктор Ющенко 4 червня у "Фейсбуку".

Прибув на виклик у Генеральну прокуратуру. За версією слідчих, Віктор Ющенко допоміг Вікторові Януковичу заволодіти комплексом "Межигір'я". Йдеться, що 2002-го Ющенко передав резиденцію з Держуправління справами у сферу відповідальності Кабінету міністрів. Той — до статуту держ­підприємства "Надра України". Останнє 2007 року вивело "Межигір'я" з державної власності на користь фіктивної донецької фірми, пов'язаної з Януковичем.

"Чи є у справі політичний підтекст? Очевидно, є, — продовжує Віктор Ющенко. — Суспільство бачить, як поступово знята відповідальність практично з усіх фігурантів гучних справ щодо сепаратизму, державної зради та вбивств на Майдані. Тому доводиться вишукувати нові гучні справи й імітувати бурну діяльність".

2017-го суд повернув "Межигір'я" у власність держави.

Наприкінці травня новим його управителем став 32-річний Олексій Вороненков. Його компанія виграла тендер, організований Нацагентством із розшуку й управління майном, одержаним від корупційних злочинів. Вороненков — колишній помічник народного депутата, колишнього "регіонала" Євгена Мураєва.

Новий управитель планує перетворити "Межигір'я" у готельно-розважальний комплекс. Розповів журналістам, що парк залишать таким, як був. Територію поділять на спортивно-оздоровчу зону, зону відпочинку та прогулянок і дитячі зони. Планують побудувати відкриті пляжі, фітнес-центри, зони харчування, готельний комплекс. За порядком на 130 га комплексу стежитимуть патрульні на електромашинах. Для доїзду відвідувачів планують пустити безкоштовні маршрутки від станцій метро.

Після втечі Януковича резиденцією керувала громадська організація "Національний парк "Межигір'я". Податків не платили. Її представники вимагають скасувати результати конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «Ющенка підозрюють у незаконній передачі "Межигір'я" Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути