четвер, 08 жовтня 2009 07:28

Уряд може поповнитися новими міністрами

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народна депутатка від блоку НУ-НС Ірина Геращенко спілкується в кулуарах Верховної ради із журналістами під час засідання парламенту 7 жовтня. Вона на шостому місяці вагітності
Народна депутатка від блоку НУ-НС Ірина Геращенко спілкується в кулуарах Верховної ради із журналістами під час засідання парламенту 7 жовтня. Вона на шостому місяці вагітності

— Верховна Рада в четвер може знову бути заблокована. "Регіонали" розуміють, що в коаліції є голоси на призначення міністрів і спробують це зірвати, — говорить "бютівець" 39-річний Сергій Міщенко вчора в кулуарах парламенту.

У цей час у кабінеті голови Верховної Ради Володимира Литвина збираються лідери фракцій. Домовляються, що першим питанням у четвер розглядатимуть кадрові призначення в уряді. Вирішують спочатку голосувати за звільнення міністрів, а потім — за призначення нових. Міщенко каже, що Кабмін подав кандидатури на двох віце-прем"єрів — Михайла Згуровського та Юрія Любоненка. Міністром фінансів має стати Федір Ярошенко, а  міністром транспорту — Таріел Васадзе.

— Ми блокувати не будемо, якщо розглядатимуться розумні кадрові питання, — запевняє в кулуарах "регіонал" Владислав Лук"янов, 45 років. — Але не можна перетворювати уряд в організацію анонімних алкоголіків. Я про Луценка. Якщо ж пані Тимошенко немає з ким випити, то ми нічим не допоможемо.

"Регіони" збираються голосувати за звільнення міністра освіти та науки Івана Вакарчука, міністра праці та соцполітики Людмили Денісової, міністра охорони здоров"я Василя Князевича і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

— Ми не жертвуватимемо Вакарчуком, бо це питання державних інтересів, — каже "бютівець" Володимир Яворівський, 66 років. — А от по інших — це можливо.

Ми не жертвуватимемо Вакарчуком, бо це питання державних інтересів

Із запізненням на годину до сесійної зали поспішає нардеп від блоку НУ-НС Ірина Геращенко. Зупиняється біля входу до сесійної зали і поправляє спереду широкий жовтий шарф, який прикриває живіт. Вона — на шостому місяці вагітності.

У залі якраз звітує голова Рахункової палати 69-річний Валентин Симоненко щодо виконання бюджету за перші шість місяців цього року.

— Уряду не вдалося зупинити процеси глибокої рецесії, більш того, негативні тенденції останнім часом значно підсилилися. Не реалізовано жоден із пунктів антикризової програми, — наголошує.

Критикує Кабмін за завищені показники валового внутрішнього продукту. Прогнозує, що інфляція до кінця року складе 15%:

— Усі кошти йдуть на поточні витрати, а на розвиток — нуль.

Депутатські ряди пустіють. Дехто йде в парламентську їдальню, інші просто залишають будівлю Ради.

Зараз ви читаєте новину «Уряд може поповнитися новими міністрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути