вівторок, 12 червня 2007 17:40

У Центрвиборчкомі спробували провести засідання без Шаповала

— Очевидно, що хтось ззовні хоче внести розкол у роботу Центральної виборчої комісії, — заявив у понеділок заступник голови ЦВК 33-річний  Андрій Магера.

Так він відреагував на вимогу п"яти членів ЦВК провести засідання без участі голови ЦВК Володимира Шаповала.

На брифінг у ЦВК запрошують лише пресу. Та вже до початку в прес-центрі збираються близько десяти народних депутатів від Партії промисловців і підприємців.

— Мы пришли, чтобы послушать Шаповала, что он скажет о тех депутатах, которых мы подали, — каже, здивованим їхньою присутністю, журналістам член Партії промисловців і підприємців 60-річний Лев Гнатенко. — Мы будем за них бороться.

Розповідає, що ПППУ подала до ЦВК список із 32 чоловік, які хочуть бути депутатами, замість 28 "нашоукраїнців", які склали свої повноваження.

Володимир Шаповал на брифінг запізнюється на 10 хв. Заходить разом із двома заступниками: Андрієм Магерою та Жанною Усенко-Чорною. Керівник прес-служби Зоя Шарікова попереджає присутніх у залі нардепів, що цей брифінг — для преси.

— Ми пробуємо започаткувати традицію, коли керівник ЦВК буде звітувати перед громадськістю за ту роботу, яка ведеться,— звертається до  присутніх 59-річний Володимир Шаповал.

— Володимире Петровичу, доки ви будете ігнорувати вимогу п"яти членів ЦВК провести сьогодні засідання? — обурено звертається із зали до голови член ЦВК Олександр Шелестов. — Якщо вас не буде, то ми без вашої участі проведемо засідання. Запрошує всіх членів ЦВК на засідання, яке відбудеться через дві години.

У відповідь Шаповал говорить, що законних підстав для цього немає.

О 16 годині на засідання приходять вісім членів ЦВК, призначені туди від Партії регіонів, комуністів та соціалістів.

— Немає кворуму, — каже Михайло Охендовський. — Ми сподівалися, що наші колеги будуть законослухняними і прийдуть на засідання.

Повідомляє, що саме в ці хвилини Шаповал проводить нараду з рештою членами ЦВК, призначених опозицією.

— Відмова брати участь у засіданні — це порушення присяги, — обурюється секретар Центрвиборчкому Тетяна Лукаш. — Вони могли голосувати "проти", але прийти.

Охендовський говорить, що вони виступають за те, щоб закріпити членів ЦВК рішенням всієї комісії, а Шаповал зробив це одноосібно. Шаповал же на брифінгу каже, що має на це право.

Ці вісім членів підписують звернення до Шаповала на проведення наступного дня ще одного засідання, щоб вирішити питання колегіально.

Зараз ви читаєте новину «У Центрвиборчкомі спробували провести засідання без Шаповала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути