понеділок, 01 жовтня 2007 18:23

Третьяков переконаний у перемозі Ющенка

Близько десятої вечора в неділю 39-річний голова політради блоку "Наша Україна — Народна самооборона" В"ячеслав Кириленко прийшов до штабу блоку в Українському домі. НУ-НС отримав той самий результат, що й півтора роки тому й зайняв третє місце. У БЮТу — вдвічі вищий показник. Кириленко слухає це зі скляними очима.

— Демократичні сили є лідерами виборчого процесу, — каже він про результати опитувань і йде.

Після цього півтори години ніхто з керівників НУ-НС до журналістів не виходить. Згодом кореспондент "ГПУ" дізнався, що вони зібралися на п"ятому поверсі Українського дому. Близько двохсот політиків із сім"ями святкували й обговорювали завершення виборів. Охорона туди нікого не пропускала. Хоча на виборах 2002 і 2006 років "нашоукраїнці" чекали результатів разом із журналістами і прихильниками.

Згодом на брифінг із Секретаріату президента приїжджає заступник керівника виборчого штабу Ігор Кріль, 46 років. Він у поганому настрої, але запевняє, що результатами задоволений.

— Із семи відсотків до чотирнадцяти, — хвалиться він зростанням рейтингу блоку за останній рік.

Визнає, що вибори виграла Юлія Тимошенко. Причиною вважає те, що вона досі не несла відповідальності за роботу у владі.

— Кучма та Янукович відповідали перед народом 2004-го. Ющенко й "Наша Україна" — 2006-го, — перераховує Кріль. — Мороз і Янукович відповідають нині. А Юля ще не відповідала.

Хвилин двадцять він чекає, поки працівники штабу підготують техніку для його виступу. Так і не дочекавшись, іде на вулицю, сідає в авто й їде до секретаріату.

За півгодини приходить лідер блоку Юрій Луценко, 42 роки. Зі сцени каже, що НУ-НС може пишатися результатом. Говорить, що блок підтримає кандидатуру Тимошенко на прем"єрську посаду. Майбутню коаліцію з БЮТом пропонує назвати урядом "народної довіри і надії". Каже, що їде до штабу БЮТ вітати Юлію Володимирівну й везе їй квіти — великий букет рожевих троянд.

Тим часом колишній перший помічник президента Олександр Третьяков, 37 років, розповідає, що вже ведуться переговори з Володимиром Литвином про можливу участь його блоку в коаліції БЮТу та НУ-НС. Однак у них є умови:

— Если Литвин не будет выставлять условия, что он — спикер, МВД, прокуратуру и еще, еще... Как Попандопало: это мне, и еще мне... Я себя не обделил? — жартує він.

Запевняє, що спільний результат БЮТу та НУ-НС говорить про те, що люди не розчарувалися в помаранчевих.

— Этот результат — 46 процентов, — каже Третьяков. — Показывает, что кандидат от наших политических сил, а я абсолютно убежден, что это будет Виктор Ющенко, победит на президентских выборах.

Зараз ви читаєте новину «Третьяков переконаний у перемозі Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути