вівторок, 18 березня 2008 17:00

Тимошенко і Немиря кепкували над Балогою

Учора біля клубу Кабінету Міністрів зупинялися "мерседеси", "лексуси", "крайслери". Урядовці та українські й іноземні інвестори з"їжджалися на зустріч із прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, 47 років. Вона під"їхала до "чорного" входу.

Бізнесмени й посадовці проходять через металошукачі й показують сумки. Серед них  голова Фонду держмайна Валентина Самсоненко-Семенюк із недавно пофарбованим світлим волоссям. Показує охороні портфель із документами.

Тимошенко запізнюється на Раду інвесторів на 5 хв. Крісло праворуч від неї порожнє — немає першого віце-прем"єра Олександра Турчинова. Ліворуч сидить віце прем"єр Григорій Немиря. Прем"єрка обіцяє створити для інвесторів гарні умови. Зокрема, при продажу Одеського припортового заводу.

— І вже не буде ніякої корупції, — додає Тимошенко, дивлячись на Валентину Семенюк.

Голова Фонду держмайна кривиться й зціплює зуби. Прем"єрка просить виступити виконавчого директора Європейської бізнес-асоціації 31-річну Ганну Дерев"янко. Та розповідає, що позитивних зрушень поки що інвестори не бачать.

— Вони не відчувають прогресу, — говорить. — Кордони для контрабанди теж повністю не закриті, тому інвестори і не йдуть до нас.

— Ваші проблеми накопичувалися роками, а нашому уряду ще й ста днів немає, — усміхається Тимошенко. — Тому у нас ще є час виправити недоліки.

Інвестори у виступах кажуть, що треба змінювати імідж України, давати можливість усім охочим брати участь в аукціонах. Тимошенко надає слово голові правління "ТАС-Груп" 48-річному Сергієві Тігіпку:

— Я хочу підтримати уряд, тому що було багато критики. Повірте, всі інвестори, що є тут, вас теж підтримують. Набридло, що нас не пускають на конкурси по приватизації. Нам подобається те, що робиться на митниці.

Прем"єрка говорить, що їй приємно чути такі слова. Пропонує обрати керівника Ради інвесторів. Їй щось шепоче Немиря. Вона відказує, що його пропозицію не озвучить. Але все ж таки говорить: Немиря запропонував, щоб Раду очолив голова Секретаріату президента Віктор Балога. Мовляв, у того гарні контакти з бізнесменами. Тимошенко й Немиря сміються.

Згодом обирають співголів Ради інвесторів — ними стають: Юлія Тимошенко і Сергій Тігіпко. Він був нардепом третього і четвертого скликань. Наприкінці 1990 років обіймав посади віце-прем"єр-міністра з питань економічних реформ, віце-прем"єра з питань економіки. 2000-го став міністром економіки в уряді Віктора Ющенка. За два роки його обрали головою Нацбанку. 2004 року очолював Тігіпко виборчий штаб кандидата у президенти Віктора Януковича. З 2005-го — глава правління "ТАС-Груп".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Немиря кепкували над Балогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути