середа, 06 лютого 2008 17:53

Тимошенко хоче відмовитися від "РосУкрЕнерго"

На ПОЗАВЧОРАШНЮ нараду Кабінету Міністрів голова Податкової адміністрації 41-річний Сергій Буряк зайшов під руку з генпрокурором Олександром Медведьком, 52 роки. Сіли чоловіки поруч. З іншими високопосадовцями вони брали участь у нараді, присвяченій вирішенню проблем "Нафтогазу України".

— Зустрінемося в суботу і порозуміємося, — каже Буряк Медведьку.

До генпрокурора підбігає працівник Кабміну. Показує, що його місце неподалік прем"єрки Юлії Тимошенко, 47 років. Медведько хапає папку й поспішає туди. Сидітиме поряд із виконувачем обов"язків голови СБУ Валентином Наливайченком, 41 рік, та головою "Нафтогазу" Олегом Дубиною, 48 років. У кутку вони чекають на прихід Тимошенко.

— Ну, мне здесь тогда нечего делать, — бурмоче Буряк, але помічає міністра фінансів Віктора Пинзеника й веселішає: — Виктор Михайлович, садитесь сюда!

Юлія Володимирівна запізнюється на 10 хв. Заходить із першим віце-прем"єром Олександром Турчиновим.

— Ми прийшли до влади трохи більше місяця тому і зробили аналіз ситуації в країні, — говорить прем"єр-міністр. — Він невтішний.

Розповідає, що минулої п"ятниці після засідання Ради нацбезпеки й оборони президент доручив уряду розібратися з ситуацією навколо "Нафтогазу". Юлія Тимошенко показує таблиці збільшення ціни на газ для України за останні роки. Каже, що через "РосУкрЕнерго" 2006-го ми платили за блакитне паливо за ціною 2007 року. Різниця потрапляла до кишень посередника.

— Такої неприхованої корупції й цинізму я ще не бачила в жодній країні! — виголошує прем"єрка. — Таке можливо лише в Україні!

Передає слово Дубині. Той розповідає, що "Нафтогаз" опинився у скрутному становищі. Має багато боргів. Юлія Тимошенко запитує, чи можна обійтися без "РосУкрЕнерго".

— Наш колектив зможе впоратися без посередників, — рапортує Дубина. — Не буде їх, то "Нафтогаз України" стане монополією із продажу газу в Україні.

Тимошенко додає, що з листопада минулого року "РосУкрЕнерго" не постачає в Україну газ, і НАК "Нафтогаз" бере його із власних запасів. Просить Медведька і Наливайченка розібратися. Додає, що екс-міністр палива й енергетики Юрій Бойко укладав незаконні договори з "РосУкрЕнерго".

За дві години Тимошенко закінчує нараду. Обіцяє, що Кабмін прийме проект рішення по цих питаннях і доповість президентові. Прощається з присутніми, а генпрокурора Олександра Медведька запрошує до свого кабінету.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче відмовитися від "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути