Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2007 18:04

Станік програла адвокатам президента

Секретаріат президента виграв справу у колишньої судді Конституційного суду Сюзанни Станік. Вона оскаржувала указ Віктора Ющенка, яким 1 травня цього року він звільнив її з посади судді КС за порушення присяги.

Минулої п"ятниці Київський апеляційний суд скасував рішення Шевченківського районного суду, який улітку нібито поновив її на посаді. Причиною стало те, що вона не мала права звертатися до Шевченківського суду, адже прописана в іншому районі — Печерському. Хоча Станік надала суду довідку, ніби живе в цьому районі.

— Сюзанна Станік подала договір про безплатну оренду квартири в Шевченківському районі у свого родича. Здається, у сина, — розповідає 30-річний Руслан Кирилюк, який представляє в суді інтереси президента. — Очевидно, що історія про "оренду квартир" надумана.

Київський апеляційний суд направив цю справу в Окружний апеляційний суд. Його рішення Станік може оскаржувати у Вищому адміністративному суді.

Народний депутат 5-го скликання від БЮТу 50-річний Михайло Волинець був одним із тих, хто ще в квітні не пускав Станік до Конституційного суду. Протестанти блокували вхід на засідання щодо конституційності Указу президента про розпуск парламенту. Щоб пройти, Станік навіть ударила Волинця по обличчю.

— Із моральної точки зору їй поновлятися непристойно, — говорить він про наміри Станік повернутися в КС. — У демократичному суспільстві вона таких спроб не робила б. Нехай краще картоплю саджає.

Зараз ви читаєте новину «Станік програла адвокатам президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути