понеділок, 12 листопада 2007 18:32

Соратник Литвина підтримав "регіоналів" і комуністів

  Учора ”регіоналку” Олену Лукаш вітав із 31-річчям колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз
Учора ”регіоналку” Олену Лукаш вітав із 31-річчям колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз

Учора на засідання робочої групи з підготовки першого засідання Верховної Ради прийшли представники усіх фракцій нового парламенту. Не було лише прем"єр-міністра Віктора Януковича та його першого заступника Миколи Азарова.

Однією з перших на засідання приходить депутатка від Партії регіонів Ганна Герман, 48 років. Розповідає, що її однопартійці ще не отримали в Центрвиборчкомі тимчасових посвідчень депутатів. Мовляв, ЦВК готується до святкування свого 10-річчя — тому й затягує процес.

— Это косичка как у Юлии Тимошенко? — Герман повертається до журналістки. — Нет чтобы коротко постричься в солидарность с Партией регионов!

Сміється та йде до зали. За нею прямує "регіонал" Сергій Ківалов, 53 роки. Він одягнений у синій картатий жакет. Журналісти посміюються й запитують, чому він такий ошатний.

— Есть повод, поэтому и приоделся, — кокетує у відповідь Ківалов.

Із керівником виборчого штабу Партії регіонів Борисом Колесніковим приходить міністр Кабміну Анатолій Толстоухов. Він і Віктор Тихонов заміняють Януковича й Азарова. Заходять до зали іншими дверима.

Засідання триває півгодини. "Нашоукраїнці" й "бютівці" пропонують на посаду голови робочої групи Романа Зварича. А "регіонали" — Адама Мартинюка. Голосують: 15 проти 15. До 12 "регіоналів" при голосуванні приєднується представник Блоку Литвина Ігор Шаров та комуністи. Оголошують перерву.

— Засідання було нерезультативним, тому ми пішли на перерву, — каже 64-річний Валентин Матвєєв з КПУ. — У Мартинюка є досвід. Минулого скликання він був головою групи і все йшло як по маслу. А у Зварича немає досвіду організації роботи парламенту.

Коридором іде "регіонал" Юрій Мірошніченко, 37 років. Підходить до Матвєєва, тисне руку й каже:

— Ну що ж, я вас вітаю.

На час здачі номера "ГПУ" до друку засідання групи тривало.

Зараз ви читаєте новину «Соратник Литвина підтримав "регіоналів" і комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути