Ексклюзиви
четвер, 12 березня 2020 06:30

Шістьох міністрів узяли з попереднього складу

Прем'єр-міністр 44-річний Денис Шмигаль до призначення працював віцепрем'єром — міністром із розвитку громад і територій. До цього був головою Івано-Франківської облдержадміністрації.

Стажувався і навчався за програмою підготовки менеджерів міністерства економіки та енергетики Німеччини. 10 років працював у бізнесі. 2009-го пішов на державну службу до Львівської ОДА. Був віцепрезидентом компанії "Львівхолод", директором Бурштинської ТЕС. Останнє підприємство входить до холдингу бізнесмена Ріната Ахметова.

64-річний Сергій Бессараб — міністр у справах ветеранів. До війни був на керівних посадах в армії. Із 2015 року — заступник начальника Генштабу Збройних сил.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна, 44 роки, на держслужбі з початку 2000-го. Працювала у Міністерстві економіки. Мала бізнес.

Ілля Ємець, 64 роки, керує Міністерством охорони здоров'я. Голова Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Близько п'яти місяців очолював МОЗ за прем'єрства Миколи Азарова.

53-річний Олексій Резніков — віцепрем'єр, міністр реінтеграції окупованих територій. Був партнером у кількох адвокатських компаніях. Із вересня 2019-го — представник України у тристоронній контактній групі в Мінську.

Олексій Чернишов, 42 роки, міністр розвитку громад та територій. Із кінця жовтня 2019-го очолював Київську державну адміністрацію. Починав кар'єру в IT-галузі. Заснував інвестиційну компанію VI2 Partners, яка 2017-го купила 20% акцій мережі супермаркетів "Фуршет".

45-річний Ігор Уманський — міністр фінансів. 20 років на державній службі. Був у Міністерстві економіки в урядах Віктора Ющенка, Анатолія Кінаха та першого уряду Віктора Януковича. Виконував обов'язки міністра фінансів у другому уряді Юлії Тимошенко. 2014-го — перший заступник міністра фінансів Наталії Яресько. Був позаштатним радником президента Петра Порошенка.

42-річний Олег Немчінов — міністр Кабінету міністрів. Працював у Міністерстві молоді та спорту державним секретарем. Був керівником Військово-цивільної адміністрації у Волноваському районі на Донеччині.

65-річний Андрій Таран — міністр оборони. Генерал-лейтенант у відставці. Служив у центральному апараті Міноборони. Був заступником начальника Головного управлінні розвідки МО.

48-річний Вадим Гутцайт — міністр спорту. Олімпійський чемпіон із фехтування 1992 року, тренер.

З уряду Гончарука на посадах залишилися міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, 56 років; міністр інфраструктури Владислав Криклій, 33 роки; віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, 29 років; міністр юстиції Денис Малюська, 38 років. Віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції став 50-річний Вадим Пристайко, який досі був міністром закордонних справ. Цю посаду обійняв 38-річний Дмитро Кулеба, віцепрем'єр в уряді Гончарука.

10 березня на вакантні посади призначили виконувачів обов'язків міністрів. 34-річний Павло Кухта керуватиме Міністерством розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства. 43-річна Світлана Фоменко — Міністерством культури. 39-річний Юрій Полюхович виконуватиме обов'язки міністра освіти й науки.

Тимчасовим міністром енергетики став Віталій Шубін, 37 років.

Зараз ви читаєте новину «Шістьох міністрів узяли з попереднього складу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути