понеділок, 13 жовтня 2008 18:34

РНБО зобов"язала уряд дати гроші на вибори

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  На вчорашньому засіданні Ради нацбезпеки та оборони президент Віктор Ющенко та прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вперше зустрілися з часу розпуску Верховної Ради і потиснули одне одному руку
На вчорашньому засіданні Ради нацбезпеки та оборони президент Віктор Ющенко та прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вперше зустрілися з часу розпуску Верховної Ради і потиснули одне одному руку

"Як ваше здоров"я?" — запитує голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк у прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, 47 років, перед початком учорашнього засідання Ради нацбезпеки та оборони.

— Температура 38,7, — стиха відповідає вона.

Майже весь минулий тиждень прем"єрка хворіла на грип. Не з"являлася на людях. Однак прийшла на засідання Ради національної безпеки та оборони.

Доки Юлія Тимошенко говорить зі спікером, до зали заходить президент Віктор Ющенко, 54 роки. Вітається за руку із прем"єркою.

Окрім них, на засіданні присутні секретар РНБО Раїса Богатирьова, глава секретаріату Віктор Балога, кілька міністрів та глава Нацбанку Володимир Стельмах.

— Сьогодні ми маємо ухвалити рішення, яке забезпечить конституційне право громадян на проведення виборів, — каже Віктор Ющенко.

Додає, що указ про розпуск Верховної Ради є законним.

— Мені важко робити якісь особливі коментарі щодо цього. Відкриваєш Конституцію, статтю 83 і там все написано, — зазначає президент. — Зараз не йде питання, чи доцільно проводити дострокові вибори. Для нас головне, щоб ми провели їх законно.

Присутні слухають главу держави, Тимошенко щось пише.

Президент критикує БЮТ за те, що минулого тижня вони заблокували парламентську трибуну й не дали можливості прийняти рішення про виділення грошей на вибори:

— Чому йде блокування парламенту? Є процедура. Чому вона не дотримується? Яка це демократія, коли визначене законом не може бути проголосоване? Блокування — це політичне рейдерство! Переконаний, що зараз не треба ховатися в коноплі, затягувати непотрібні дискусії. Відповідно до Конституції є один спосіб дати відповідь на кризу.

Віктор Ющенко просить представників преси вийти із зали. За 2 год. до журналістів виходить міністр юстиції Микола Оніщук. Говорить, що РНБО ухвалила рішення зобов"язати уряд виділити гроші на проведення виборів із резервного фонду. Однак Тимошенко виступає проти.

Згідно з законом про Кабінет Міністрів, уряд зобов"язаний виконувати рішення Ради національної безпеки та оборони.

Зараз ви читаєте новину «РНБО зобов"язала уряд дати гроші на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути