Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 16:43

Путін пригрозив Україні ядерними ракетами

Путін пригрозив Україні ядерними ракетами

Минулого вівторка президент України Віктор Ющенко, 53 роки, та його російський колега Володимир Путін, 55 років, домовилися про зміну схеми постачання газу.

— Ми сьогодні від наших партнерів почули, що найближчим часом почнеться погашення заборгованості, і домовилися про принципи співробітництва на 2008 рік і на наступні роки, — говорить Володимир Путін по завершенню тригодинної розмови з Віктором Ющенком.

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер пізніше каже, що Україна та Росія усувають із газової схеми посередника — компанію "РосУкрЕнерго".

Віктор Андрійович говорить, що Україна платитиме за газ по $179. Зазначає, що "Нафтогаз" і "Газпром" створять робочу групу, що робитиме російсько-українські відносини в газовій сфері прозорішими.

— Україна зацікавлена, щоб Росія якнайшвидше стала членом Світової організації торгівлі, й усе зробить для того, щоб сприяти цьому процесові, — говорить президент України.

Путін згадує про бажання України вступити до НАТО. Називає це внутрішньою справою українців, але просить подумати про наслідки.

— Це обмеження суверенітету. А наслідки — розміщення систем протиракетної оборони. Мета — нейтралізувати наш ракетно-ядерний потенціал, що ставить перед Росією необхідність відповідних дій. Подумати страшно, що Росія у відповідь на це націлить на Україну свої ракетно-ядерні системи, — говорить Путін.

Віктор Ющенко відповів на це наступного дня, під час зустрічі з представниками української діаспори.

— Україна готова законодавчо закріпити нерозміщення військових баз НАТО на своїй території, — говорить президент.

Зараз ви читаєте новину «Путін пригрозив Україні ядерними ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути