Ексклюзиви
четвер, 15 липня 2021 05:26

Президент залишив Татарова на посаді

Електронна петиція про звільнення заступника керівника Офіса президента Олега Татарова, 38 років, набрала 25 891 голос. Президент 43‑річний Володимир Зеленський відповів, що цього не робитиме.

Електронна петиція — це форма колективного звернення громадян до президента, парламенту, уряду, органу місцевого самоврядування. Якщо вона набирає 25 тис. голосів — влада має її розглянути.

Олег Татаров у 2011–2014 роках був заступником керівника Головного слідчого управління МВС. Під час Революції гідності курирував затримання та просування кримінальних справ проти майданівців. Заявляв, що мітингарі в центрі Києва загинули від поранень у потилицю. Стріляли в них нібито не міліціонери, а люди поруч.

У розпал протистояння із силовиками Татаров отримав звання "Заслужений юрист України" від тодішнього президента Януковича. Був адвокатом ексзаступника глави Адміністрації президента 47‑річного Андрія Портнова.

Володимир Зеленський призначив його у свій Офіс у серпні 2020‑го.

— Зеленський показує, хто в домі хазяїн. Не бере до уваги думку суспільства. Це плювок в очі українцям, — каже політолог 50‑річний Віктор Бобиренко.

— Для Андрія Єрмака (керівник Офіса президента. — ГПУ) Татаров вигідний, бо має зв'язки, з тим же Портновим. Але рішення про відставку приймає Зеленський. На Банковій президента налаштовують так, щоб він не звертав увагу на громадськість. Наголошують, що ці інститути — ніхто. І поводитися треба так, щоб вони не подумали, ніби можуть тиснути на главу держави. Зеленському нашіптують ці рішення. Грають його страхами, ­маніпулюють.

На Заході поінформовані про це. Знають, що Центр протидії корупції опублікував петицію. І про заяви родин Героїв Небесної сотні, які виступають за звільнення Татарова. Це ще одна крапля в келих недовіри до президента.

Зараз ви читаєте новину «Президент залишив Татарова на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути